Προσπάθεια για αποκατάσταση της λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης στο 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης καταβάλλουν οι υπηρεσίες του Δήμου, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε καθυστέρηση στην ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η διεύθυνση του σχολείου είχε απευθυνθεί για επιδιόρθωση της βλάβης του καυστήρα σε τεχνική εταιρία με την οποία συνεργάζεται, αλλά όπως αναφέρθηκε, τις μέρες των γιορτών ήταν αδύνατη η επισκευή, επειδή τα συνεργεία δεν δούλευαν λόγω διακοπών. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την αρμόδια αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης Δήμητρα Ακριτίδου η οποία επέμεινε ότι δεν είχε ενημερωθεί ο Δήμος.

Κατόπιν όλων αυτών ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Tο πρόβλημα που εντοπίστηκε με τη θέρμανση στο 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στο Δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης, όπου παρουσιάστηκε πρόβλημα, λύθηκε έγκαιρα καθώς υπήρχε ρητή εντολή από τη διοίκηση για αυξημένη εγρήγορση και άμεση ανταπόκριση, ειδικά μέσα στην περίοδο των εορτών και προς αποφυγήν τέτοιων περιστατικών.

Η οδηγία που δόθηκε ήταν σαφής για έγκαιρο έλεγχο όλων των συστημάτων θέρμανσης και έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου για τυχόν προβλήματα.
Για το 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου επιλήφθηκαν, συντηρούν και επιδιορθώνουν τη ζημία.”

Το 1ο Γυμνάσιο βρίσκεται στην οδό Βασ. Γεωργίου 2 σε κτίριο, που είχε ανακαινιστεί το 1997 όταν είχε ανακηρυχτεί η Θεσσαλονίκη σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.