Υπό καλές καιρικές συνθήκες και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Καλαπόδης έκοψε το νήμα στον τερματισμό του Μαραθωνίου, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο περσινός νικητής του Μαραθωνίου, Ιάσωνας Ιωαννίδης. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Βαγγέλης Καλιόγλου.

Ο Γιώργος Καλαπόδης τερμάτισε με χρόνο 02:26:23, ο οποίος αποτελεί ατομικό ρεκόρ.

Οι συμμετοχές στον Μαραθώνιο των 42 χιλιομέτρων που ξεκίνησε από την Πέλλα το πρωί της Κυριακής, ξεπέρασαν τις 700, με τους δρομείς να προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου. Το σήμα για την εκκίνηση έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβας.

Φέτος, στη διοργάνωση επέστρεψε μετά από τρία χρόνια ο Δρόμος 1.000 μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.

Η Οργανωτική Επιτροπή της προσφέρει 1 ευρώ για κάθε ατομική συμμετοχή και 0,50 ευρώ για κάθε ομαδική, συνεισφέροντας στην προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης», χάρη στην οποία περίπου 145.000 παιδιά έχουν λάβει φροντίδα από το 2002 μέχρι σήμερα.

Οι πρώτοι στον Αγώνα Δρόμου Υγείας 

Ο Αντώνης Παπαδημητρίου τερμάτισε πρώτος στον αγώνα δρόμου Υγείας και δυναμικού βαδίσματος των 5 χιλιομέτρων, που έγινε στο πλαίσιο του 16ου διεθνούς μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», στη Θεσσαλονίκη.  Ο χρόνος που έκανε ήταν 16:11.

Από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Βασιλική Καλλιμογιάννη, με χρόνο 18:25, που πέρυσι είχε τερματίσει σε δεύτερη.

Δεύτερος από τους άνδρες τερμάτισε ο Αχιλλέας Δασύλας με χρόνο 16.58, ενώ ακολούθησε ο Αμιρχόν Ρασούλεφ, με χρόνο 17.11.

Στις γυναίκες δεύτερη τερμάτισε η Βασιλική Χατζηλάσκαρη με 19.29 και τρίτη η Δήμητρα Παπαδοπούλου, με χρόνο 19.38.