Συρροή Θεσσαλονικέων παρατηρήθηκε από το πρωί στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να παραδοθούν στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική, ύστερα από έκκληση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση των ειδών και τροφίμων άρχισε από σήμερα Τετάρτη 25 και  συνεχίζεται αύριο Πέμπτη 26 Ιουλίου, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00. Στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες , μωρομάντηλα κ.τ.λ.

Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και σε όσους εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς των πυρόπληκτων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές.

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα  σταλούν στην Περιφέρεια Αττικής και κατόπιν να διανεμηθούν σε αυτούς που τα χρειάζονται.

Παράλληλα έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες και από άλλες οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη για την παροχή βοήθειας στις οικογένειες των πληγέντων από τις πυρκαγιές, ενώ εκφράζεται έμπρακτη αλληλεγγύη και μέσα από ιδιωτικές δράσεις αλληλεγγύης.

Πάντως, μετά από έκκληση του Δημάρχου Ραφήνας –Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς και του αντιδημάρχου Γιώργου Κοκκόλη, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)κάνει γνωστό στους πολίτες και τους αιρετούς να μη συγκεντρώνουν πλέον τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της.

Στη διάρκεια της ημέρας θα καταρτιστεί κατάλογος με τις ακριβείς ανάγκες των πληγέντων, προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να προσφέρουν στοχευμένα βοήθεια.