Οδηγοί – γκάγκστερς κινούνται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά, τόσο για πρόκληση συγκρούσεων των αυτοκινήτων τους με άλλα, όσο και για παρασύρσεις πεζών.

Ένας τέτοιος οδηγός με Ι.Χ, που είχε φιμέ τζάμια και έτρεχε μανιωδώς, παρέσυρε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα μια 21χρονη στην Εγνατία οδό, κοντά στην Καμάρα, την χτύπησε δύο φορές και την εγκατέλειψε αβοήθητη.

Η κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με πολλαπλά τραύματα, ενώ οι αρχές βρίσκονται επί ποδός για εντοπισμό του δράστη.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 1:20 τη νύχτα στην «καρδιά» της πόλης, και συγκεκριμένα στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, όταν η 21χρονη επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο.

Ο ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε την άτυχη κοπέλα και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα, ενώ λίγο αργότερα το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε πλαγιά της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, κοντά στον κόμβο Ασβεστοχωρίου, με τον ίδιο να παραμένει άφαντος.

«Άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο και είδα ΙΧ να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα»

Σύμφωνα με μαρτυρία ανθρώπου που εκείνη τη στιγμή εργαζόταν σε κατάστημα της περιοχής, τη στιγμή της παράσυρσης ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος.

«Άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Εκείνη τη στιγμή βλέπω ένα αυτοκίνητο να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, να φεύγει προς δυτικά», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Χτύπησε την κοπέλα, έκανε όπισθεν και την ξαναχτύπησε»

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αυτοκίνητο να χτυπάει πρώτα την κοπέλα, μετά ένα παρκαρισμένο όχημα, και στη συνέχεια να κάνει όπισθεν να πατάει ξανά την κοπέλα και στη συνέχεια να φεύγει από το σημείο, αφήνοντάς την αβοήθητη.

Τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος και την προανάκριση διεξάγει η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό του οδηγού.

Η νεαρή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ως πολυτραυματίας.