Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 10 το πρωί προκήρυξε για αύριο, Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού, επισημαίνει ότι η στάση εργασίας προκηρύχθηκε αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα και προσθέτει ότι κινεί τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, “ καθώς παραβιάζει ξεκάθαρα το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο”.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων/ΣΕΟΑΣΘ τονίζεται ότι η στάση εργασίας αποφασίσθηκε επειδή τα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών “κωλυσιεργούν αναίτια, δεν επιλύουν τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν υποστεί απανωτές μειώσεις και απώλειες κεκτημένων”.

Οι εργαζόμενοι, που περιμένουν την υπογραφή Σ.Σ.Ε., καταγγέλλουν την επίσπευση των διαδικασιών όταν πρόκειται για την παράταση της ανάθεσης έργου στα ΚΤΕΛ παρότι “αντίκειται στον Κανονισμό 1370/2007 της ΕΕ, ενώ τονίζουν ότι η στάση εργασίας, είναι προειδοποιητική.

Τέλος αναφέρουν ότι τα οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.