Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος νεαρού άνδρα, που σημειώθηκε, το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, λόγω πτώσης από τον Λευκό Πύργο.

Ο άνδρας ηλικίας 34 χρονών από την Κρήτη, βρέθηκε πεσμένος από το ιστορικό μνημείο της Θεσσαλονίκης  στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έφτασε άμεσα δύο κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ. Πάρα τις συνεχείς προσπάθειες ανάνηψης από διασώστες και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του 34χρονου.

Πάντως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές ο 38χρονος άνδρας με καταγωγή από την Κρήτη έδωσε τέλος στη ζωή του για άγνωστους λόγους.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως είδαν τον άνδρα να πέφτει από την οροφή του μνημείου και να χτυπάει σε ένα δέντρο πριν καταλήξει στο έδαφος

«Οι διασώστες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν, ήταν πολύ αργά» δήλωσε ένας μάρτυρας ο οποίος έφτασε στον Λευκό Πύργο λίγο μετά την πτώση του άνδρα.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε:  «Ο άνδρας έπεσε από την οροφή του μνημείου, χτύπησε σε ένα δέντρο πριν καταλήξει στο έδαφος, για αυτό τον λόγο δεν ακούσαμε το παραμικρό εκείνη την στιγμή. Πάντως φαίνεται πως ο άνδρας ήταν μόνος στον Λευκό Πύργο και αυτό γιατί δεν τον έψαξε κανείς. Εμείς τρέξαμε και ειδοποιήσαμε την ΕΛ.ΑΣ και το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες προσπαθούσαν περίπου 20 λεπτά να τον επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν».

Οι αρχές διερευνούν το θέμα για να καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα ως προς τα κίνητρα του νεαρού άνδρα.