Η επίθεση ομάδας νεαρών  εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων εξελίχθηκε σε σοβαρό επεισόδιο στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, που αναστάτωσε περιοίκους και διερχόμενους.

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ (Σαββάτου) στην πλατεία Αριστοτέλους, όταν ομάδα νεαρών που βρίσκονταν εκεί κινήθηκε εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων που περνούσαν από το σημείο.

Οι νεαροί έβρισαν τα τρανσέξουαλ άτομα, τους πέταξαν μπουκάλια και τους έφτυσαν. Τα δύο θύματα της επίθεσης μπήκαν στο εσωτερικό ενός εστιατορίου για να προστατευθούν.

Έξω από το κατάστημα εστίασης μαζεύτηκε όμως αρκετός κόσμος και κατά την έξοδό τους από αυτό ακολούθησε νέος γύρος έντασης με αρκετά μπουκάλια και βρισιές.

Η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις που επέβαλαν την τάξη. Έγιναν 25 προσαγωγές ατόμων από τις οποίες 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες οι 11 είναι ανήλικοι και οι 10 ενήλικοι.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από ορισμένους, που το παρακολούθησαν και μίλησαν για ρατσιστική επίθεση, που δεν έχει θέση στη σημερινή κοινωνία, όταν μάλιστα έχει νομιμοποιηθεί ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών και η εμφάνιση τους στους δρόμους είναι καθημερινή εικόνα.