Με αποχή από την διαδικασία απειλούν με επιστολή τους, έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την αυριανή διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, θέση για την οποία η διοίκηση του δήμου έχει προτείνει τον Πέτρο Λεκάκη. 

Οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρονται σε «εκλογή μειωμένης θεσμικής και πολιτικής νομιμοποίησης» εφόσον η διαδικασία γίνει διαδικτυακά.

Καλούν ταυτόχρονα τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, να ανακαλέσει την απόφαση του για φανερή προφορική ψηφοφορία μέσω τηλεδιάσκεψης και ζητούν να στηθεί κάλπη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, εφαρμόζοντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως προσθέτουν, «τίθενται ουσιαστικά ερωτήματα ως προς την θεσμική και πολιτική νομιμοποίηση της εκλογής του νέου προέδρου και μας υποχρεώνουν να επανακαθορίσουμε τη στάση μας και να απέχουμε από μια τέτοια διαδικασία».

Την επιστολή συνυπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Αγαθαγγελίδου, Μαρία Αρβανιτίδου, Σπύρος Βούγιας, Σταύρος Καλαϊτζίδης, Μαρία Καλφακάκου, Ανδρέας Κουράκης, Κατερίνης Νοτοπούλου, Γιώργος Ορφανός, Μαρία Πασχαλίδου, Μιχάλης Τρεμόπουλος και Έλλη Χρυσίδου. 

Η αυριανή διαδικασία ψηφοφορίας είχε ανακοινωθεί από τον Δήμο μετά την απομάκρυνση του μέχρι τώρα προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσου Τσαβλή και της αντιδημάρχου Δήμητρας Ακριτίδου, που ενεπλάκησαν στο θέμα των εμβολιασμών εκτός προτεραιότητας στο ίδρυμα “Άγιος Παντελεήμων”.