Αλλαγή σκυτάλης έγινε πρόσφατα στην προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και διανοίγεται νέα προοπτική στις δραστηριότητες και γενικότερα στο έργο του φορέα, σύμφωνα με την βούληση της πλειοψηφίας των μελών του.

Την θέση του προέδρου ανέλαβε ο Γιάννης Μασούτης, δυναμικός επιχειρηματίας και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με διάθεση για καλύτερα αποτελέσματα στις επιδιώξεις του κλάδου.

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αποχώρησε από την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Νωρίτερα ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είχε δηλώσει πως «7 από τα 11 μέλη της διοικούσας επιτροπής της Ένωσης ζητούν πραξικοματικά την αποπομπή μου από τη θέση του προέδρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 7 μέλη της Διοίκησης της ΚΕΕΕ, ζήτησαν την απομάκρυνση του κ. Χατζηθεοδοσίου και απέσυραν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, επειδή έχουν αντιρρήσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, καθώς, όπως υποστηρίζουν, συστηματικά, δεν ενημερώνει τα μέλη της Δ.Ε. για πρωτοβουλίες και ενέργειές του, υπηρετώντας την προσωπική του ατζέντα.

Τα επτά μέλη αντιδρούν στο να αντιμετωπίζεται η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου, ως ενός ανδρός αρχή, δίχως σεβασμό στην ομαδική λειτουργία γι’ αυτό και με επιστολή τους ζήτησαν να τεθεί σε συνεδρίαση του σώματος, θέμα αλλαγής του προέδρου.

Την πρόταση μομφής και το αίτημα απομάκρυνσης του κ. Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου, κατέθεσαν οι πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μασούτης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ιωάννης Βουτσινάς, των Επιμελητηρίων Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης και Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Συγχαίρει η Μ. Σπυράκη τον νέο πρόεδρο

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. – Ε.Λ.Κ. Μαρία Σπυράκη με επιστολή της εκφράζει τα συγχαρητήριά της στον Γιάννη Μασούτη και τονίζει:

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Αγαπητέ κ. Μασούτη
Συγχαρητήρια για την εκλογή σας στη θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης
Επιμελητηρίων Ελλάδος. Η επαγγελματική πορεία σας αποτελεί εγγύηση για τις
δυνατότητες σας να ηγηθείτε και να αντιμετωπίσετε τις σύγχρονες προκλήσεις της
αγοράς.
Σε μια δύσκολη συγκυρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω της πανδημίας covid-
19, αλλά και των πληθωριστικών πιέσεων, λόγω του αυξημένου ενεργειακού
κόστους είναι αναγκαία η εύρυθμη και παρεμβατική παρουσία της Κεντρικής
Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για την επιτέλεση του θεσμικού της ρόλου, ως
συμβούλου της Πολιτείας επί οικονομικών ζητημάτων.

Αποστέλλω εγκάρδιες ευχές για μια επιτυχημένη πορεία με δύναμη και υγεία για
την πρόοδο και την ανάπτυξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Παραμένω στη διάθεσή σας για την ενημέρωση και τη στήριξη των μελών σας για
καλές πρακτικές στην ΕΕ και για συνεργασία για την αντιμετώπιση των
προβλημάτων της επιμελητηριακής κοινότητας”.