Κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών και αναστάτωση στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η εξαφάνιση μιας 10χρονης, από την περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη

Το κοριτσάκι  αναμενόταν να επιστρέψει το μεσημέρι, από το σχολείο στο σπίτι αλλά δεν φάνηκε. Όπως ανέφεραν ορισμένες μαρτυρίες η μικρή είχε φύγει από το σχολείο με έναν συμμαθητή της.

Από τις αστυνομικές αρχές δεν δόθηκαν πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση της μαθήτριας και για το ποιος θα την περίμενε στο σπίτι.

Για την εξαφάνιση, ενημερώθηκε το Χαμόγελο του Παιδιού, που εξέδωσε την ακόλουθη ενημέρωση:

«Στις 11/6/2020 και ώρα 13:30 εξαφανίστηκε από την Τούμπα Θεσσαλονίκης, η Μαρκέλλα Βεράμη, 10 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης Μαρκέλλας στις 11/6/2020, βραδινές ώρες και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Η Μαρκέλλα έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,50 και 46 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο κολάν, καφέ κοντομάνικη μπλούζα, μαύρα παπούτσια και είχε μαζί της γαλάζια σχολική τσάντα με λουλούδια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας».

Η μητέρα της μαθήτριας  μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι ένας συμμαθητής της, που ήταν μαζί της μετά το σχόλασμα, ανέφερε ότι τη μικρή Μαρκέλλα προσέγγισε μία άγνωστη γυναίκα, η οποία φώναξε τη 10χρονη με το όνομά της, αφού άκουσε το αγόρι να φωνάζει το κορίτσι με το όνομά του.
Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα του κοριτσιού, η Μαρκέλλα έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Μαρκέλλα έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,50 και 46 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο κολάν, καφέ κοντομάνικη μπλούζα, μαύρα παπούτσια  και είχε μαζί της γαλάζια σχολική τσάντα με λουλούδια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Ολονύχτιες έρευνες για να βρεθεί η Μαρκέλλα

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της εξαφάνισης της Μαρκέλλας Βεράμη, Αστυνομία και εθελοντές βγήκαν στους δρόμους για να την εντοπίσουν. Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης έδωσε σήμα σε όλα τα περιπολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος με τα χαρακτηριστικά της Μαρκέλλας.

Σημείο εκκίνησης των ερευνών ήταν η οδός Καισαρείας, όπου εθεάθη για τελευταία φορά η ανήλικη. Δημοτικοί αστυνομικοί όργωσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το παραλιακό μέτωπο. Η ανάρτηση του αδερφού της στο facebook κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές και προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης για να βρεθεί η 10χρονη.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ομάδες εθελοντών πραγματοποιούσαν έρευνες από το Σέιχ Σου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Το συντονισμό των εθελοντών είχε το Χαμόγελου του Παιδιού. Εθελοντές πυροσβέστες, πρόσκοποι, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και απλοί πολίτες πέρασαν από κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσε να βρίσκεται. Νεαρές και νεαροί «όργωσαν» την Τούμπα, ψάχνοντας σε πυλωτές πολυκατοικιών, πάρκα, καταστήματα και ρέματα για ένα στοιχείο που θα τους οδηγούσε στην Μαρκέλλα. Δυστυχώς οι έρευνες δεν απέδωσαν.