Σε καταδίκη των επεισοδίων στην περιοχή της ΧΑΝΘ και της ΔΕΘ προχώρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Διοίκηση του Δήμου.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα χτεσινά απαράδεκτα επεισόδια σε ενημερωτική-πολιτική εκδήλωση για τη συμφωνία Ελλάδας-π.Γ.Δ.Μ., καταδικάζουν απερίφραστα κάθε ενέργεια, που με την άσκηση οργανωμένης ωμής βίας με το προσωπείο ενός επικίνδυνου υπερπατριωτισμού επιχειρεί να καταλύσει το δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι και του δημόσιου διαλόγου.”

Οι σχέσεις με τα Σκόπια

Σε άλλο Δελτίο Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης γίνεται αναφορά στην επίσκεφη του αναπληρωτήΔημάρχου στα Σκόπια και τονίζονται τα εξής:

“Την πόλη των Σκοπίων επισκέφθηκε ο αναπληρωτής Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος, Νίκος Φωτίου, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Δήμου, μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Σκοπίων, Πέτρε Σιλέγκοφ, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 55 χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την πόλη, το 1963.

Στο πλαίσιο μιας μεγάλης μουσικής εκδήλωσης τιμήθηκαν και πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, οι οποίες συνέδραμαν στην ανοικοδόμηση των Σκοπίων, ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο Πρωθυπουργός κ. Ζόραν Ζάεφ. Παρέστησαν επίσης οι δήμαρχοι του Ζάγκρεμπ και της Πρίστινα καθώς και αντιπροσωπείες από άλλες βαλκανικές πόλεις.

«Ανταποκριθήκαμε με χαρά στην πρόσκληση του Δημάρχου Σκοπίων, κ. Πέτρε Σιλέγκοφ» δήλωσε ο Νίκος Φωτίου «διότι πέραν από το συγκεκριμένο γεγονός, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ‘’Διπλωματίας των πόλεων’’ είναι ανοιχτός σε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες που ενισχύουν τις σχέσεις μεταξύ των πόλεων και προωθούν ένα ευρύ φάσμα κοινών δράσεων σε τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η επιχειρηματικότητα κ.ά.».