Σαρωτικά μπουρίνια ξέσπασαν τη νύχτα σε Θεσσαλονίκη, Αττική και άλλες περιοχές της χώρας, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν καταστροφές από την κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη η καταιγίδα ξέσπασε περίπου στις 2 τα ξημερώματα και κράτησε περίπου μία ώρα, με τους θυελλώδεις ανέμους να δημιουργούν προβλήματα και πτώσεις δέντρων κυρίως στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Εικόνες καταστροφής καταγράφηκαν σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, καθώς ξεριζώθηκαν τουλάχιστον εννέα δέντρα, τα οποία προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές. Τα ξεριζωμένα δέντρα έχουν ξηλώσει μεγάλο τμήμα της καγκελόπορτας, ενώ το έδαφος έχει ανοίξει.

Τα δέντρα καταπλάκωσαν και τρία ΙΧ αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στον χώρο του σχολείου, προκαλώντας ζημιές. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί προστατευτική κορδέλα από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ η Πυροσβεστική επιχειρεί για την απομάκρυνσή τους.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Από τις πρωινές ώρες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 25 κλήσεις στην Κεντρική Μακεδονία με αιτήματα την απομάκρυνση δέντρων και αντικειμένων που ξεριζώθηκαν και μεταφέρθηκαν από τις ριπές του ανέμου.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική δέχτηκε 15 κλήσεις, ενώ μέχρι τώρα έχει ενεργήσει σε 8 περιπτώσεις, στις περιοχές: Χαριλάου, Τούμπα, Περαία, Σουρωτή.

Σαρώθηκαν περιοχές της Αττικής

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα για τα οποία είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι έπληξαν τον Δήμο Φιλοθέης -Ψυχικού.

Κορμοί δέντρων έσπασαν κι έπεσαν στους δρόμους αλλά και στα καλώδια της ΔΕΗ προκαλώντας διακοπές ρεύματος.

«Από την περιοχή μας τη νύχτα πέρασε ανεμοστρόβιλος προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές» ανέφερε ο Δήμαρχος της περιοχής Χαράλαμπος Μπονάτσος, προσθέτοντας: «Αμέσως κινητοποιήθηκαν συνεργεία του Δήμου, συνεργαζόμενοι φορείς, εθελοντικές ομάδες ,η πυροσβεστική και ο ΔΕΔΗΕ προκειμένου να απομακρυνθούν τα πεσμένα δέντρα από τους δρόμους και να αποκατασταθούν οι βλάβες».

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας του φαινομένου ήταν ότι το γιγαντιαίο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί πριν τις γιορτές στην πλατεία Σιαδήμα στη Φιλοθέη σηκώθηκε από τον αέρα και βρέθηκε σε άλλο σημείο της πλατείας.

Το έντονο φαινόμενο σύμφωνα με τον κ. Μπονάτσο έπληξε περισσότερο τη Φιλοθέη και το Παλαιό Ψυχικό, ενώ λιγότερο επλήγη το Νέο Ψυχικό. Από τις πτώσεις δέντρων προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και σε περιφράξεις κατοικιών.