“Βλέπουμε μπροστά μας ένα τεράστιο κόκκινο φίδι”, έλεγε μια κυρία περιγράφοντας στο ραδιόφωνο την εικόνα της διαδρομής από Ποτίδαια προς Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 9.00 σήμερα το βράδυ (της Κυριακής), καθώς μια ατέλειωτη ουρά αυτοκινήτων εκινείτο με ρυθμό σημειωτόν σε μια ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων.

Η επιστροφή από Χαλκιδική, αλλά και από Επανομή  ήταν ένας πολύωρος “Γολγοθάς”, αφού οι οδηγοί επί αρκετή ώρα δεν εύρισκαν διέξοδο και εξοργίζονταν βλέποντας ότι το πρόβλημα οφειλόταν μεν στην αυξημένη κίνηση του Σαββατοκύριακου, αλλά και στα ελάχιστα μέτρα της τροχαίας και των άλλων αρμόδιων αρχών.

Κάτι θα πρέπει να γίνει με τις ρυθμίσεις φαναριών και με την ΛΕΑ

Οι οδηγοί από Χαλκιδική ήταν έξω φρενών με τις δεκάδες των “ξύπνιων”, που χρησιμοποιούσαν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), βγαίνοντας δεξιά και στην πρώτη ευκαιρία κόβοντας αριστερά για να μπουν στην κανονική ροή. Από Σχολάρι έως Γέφυρα Θέρμης η κίνηση ήταν πολύ αργή, ενώ σύμφωνα με τις περιγραφές ένα – δύο περιπολικά της τροχαίας υπήρχαν, χωρίς όμως να επεμβαίνουν τα πληρώματά τους για τιμωρία των παρανόμων.

Ίδια εικόνα και στο δρόμο από Επανομή έως Αεροδρόμιο, καθώς μερικά φανάρια προκαλούν το τεράστιο πρόβλημα. Ένα στο Πλαγιάρι, που μάλλον αχρείαστο είναι για τέτοιες ώρες και ένα ακόμη στην “Ιντερσαλόνικα” στον κάθετο δρόμο, που ελάχιστη κίνηση έχει. Εκεί και στο προηγούμενο φανάρι του Ρυσίου θα μπορούσαν να είναι περιπολικά και τροχονόμοι από το απόγευμα, αντί να βρίσκονται στη διασταύρωση  του Αεροδρομίου και  στα Πράσινα Φανάρια, όπου η ροή είναι σχεδόν κανονική.

Όπως φαίνεται ένα ακόμη καλοκαίρι θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους οδηγούς, ιδίως γι αυτούς που βγαίνουν ένα Σαββατοκύριακο για να ξεφύγουν από την κούραση της εβδομάδας και την ρουτίνα της πόλης, καθώς οι αρμόδιοι δεν λένε να συγκινηθούν και να λάβουν δραστικά μέτρα.