– “Με έβαλαν στη ΜΕΘ και έχασα την επαφή με την πραγματικότητα. Πέρασα τρεις πνευμονίες και νεφρική ανεπάρκεια…”

– Μήνυμα για αλλαγή φιλοσοφίας στον τρόπο ζωής και στο μοντέλο ανάπτυξης για προστασία του πλανήτη.-

Για την μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό, επί δύο και πλέον μήνες διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μίλησε ο πρώην ευρωβουλευτής και στέλεχος των Οικολόγων Μιχάλης Τρεμόπουλος, απευθύνοντας παράλληλα μηνύματα για το πως θα προστατευθούν οι πολίτες και πως θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής στον πλανήτη.

Σε συνέντευξή του στο OPEN ο επικεφαλής της παράταξης Οικολογία – Αλληλεγγύη, το πρωί της Τρίτης μέσα από το κέντρο αποκατάστασης όπου και βρίσκεται, είπε:

«Ήμουν διασωληνωμένος 22 μέρες. Ξεκίνησε με έναν απλό βήχα, έκανα το τεστ βρέθηκα θετικός, το οξυγόνο ήταν χαμηλό και γι’ αυτό θέλησα να πάω στο νοσοκομείο. Με έβαλαν στη ΜΕΘ και έχασα την επαφή με την πραγματικότητα. Πέρασα τρεις πνευμονίες, νεφρική ανεπάρκεια. Έχασα πάνω από 20 κιλά».

 

 

«Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατώ», είπε ακόμα και σημείωσε πως ήταν εντυπωσιακή η συμπαράσταση του κόσμου. Ο ίδιος εκτίμησε πως το ποσοστό των αρνητών του κορωνοϊού έχει αρχίσει και μειώνεται.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου όταν ο επικεφαλής της παράταξης Οικολογία Άλληλεγγύη Μιχάλης Τρεμόπουλος εξήλθε της ΜΕΘ όπου βρισκόταν διασωληνωμένος για περισσότερο από δύο μήνες έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό.

«Νικήσαμε τον φονικό covid-2019 και ευχαριστώ όλους/ες γι΄αυτό. Με 3 πνευμονίες, νεφρική ανεπάρκεια, πνευμοθωρακικά κ.α, ο οργανισμός μου ανταποκρίθηκε σε όλες τις θεραπείες. Πραγματικά πήγα κι ήρθα (το 45% δεν επιβιώνει).

‘Hasta la victoria siempre, δεν τα παρατάω ποτέ!’, είπα στους φίλους και συγγενείς, που με στήριξαν έμπρακτα, ιδιαίτερα τη σύζυγο και τους δύο γιούς μου.Και έτσι θα συνεχίσω…», έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook συνοδεύοντας το video της εξόδου του από τη ΜΕΘ.

Τέλος ο Μιχάλης Τρεμόπουλος μίλησε για την ανάγκη να αλλάξει η ανθρωπότητα φιλοσοφία για την ζωή και την προστασία του πλανήτη, ώστε να μειωθούν παράλληλα και οι κίνδυνοι από την μόλυνση του περιβάλλοντος και την εμφάνιση φονικών ιών.

“Για μας είναι το μοντέλο ανάπτυξης, είναι η ανατροπή των σχέσεων του ανθρώπου με την φύση, είναι η συμπύκνωση των οικοσυστημάτων, τα οποία έχουν φέρει τα ζώα σε πιο στενή επαφή με αποτέλεσμα να ανταλλάσσουν ιούς ή να εμφανίζονται ιοί που είχαν εξαφανιστεί για εκατομμύρια χρόνια. Δηλαδή πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε βάθος το πρόβλημα”, είπε ο κ. Τρεμόπουλος.