Την πραγματική εικόνα, που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βλέπει από κοντά σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί από το πρωϊ περιοδεία σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα και ενημερώνεται από διοικητικά στελέχη, γιατρούς και νοσηλευτές.

Ήδη ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και συνομίλησε με στελέχη του και υγειονομικό προσωπικό, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Οι γιατροί του περιέγραψαν τις δυσκολίες και την σοβαρή κατάσταση, που επικρατεί, αλλά του είπαν ότι “αντέχουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη”. Ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε και δήλωσε ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι για ένα νέο σύστημα υγείας, πιο ισχυρό και βιώσιμο.

Στη συνέχεια πρόκειται να επισκεφθεί το νοσοκομεία Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στις 14.00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status Fm και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.