Με μικρό κυβερνητικό σχήμα θα έρθει το Σάββατο στην 87η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να δώσει τελείως διαφορετική εικόνα με το να παραμείνει το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στο τεράστιο πρόβλημα της Θεσσαλίας.

Το Σάββατο το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει την ομιλία οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου από το ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Έτσι κι αλλιώς φέτος όλα είναι διαφορετικά, καθώς ο πρωθυπουργός ανέβαλε κατά μία εβδομάδα την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας Daniel, που έπληξε κυρίως τη Θεσσαλία.

Λόγω αυτού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε αλλαγές στην οργάνωση της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη.

«Στη Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει αυτό που γινόταν κάθε χρόνο, να ανεβαίνει όλο το υπουργικό συμβούλιο», έλεγαν αρμόδιες πηγές. Φέτος, έχει ζητηθεί να ανέβουν μόνον οι υπουργοί των παραγωγικών υπουργείων.

Οι υπουργοί, ειδικά, που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση των προβλημάτων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία θα είναι στο πεδίο και στα υπουργεία τους και όχι στη ΔΕΘ.

Το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη για τις επόμενες μέρες.

Στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός, την Τρίτη στις ΗΠΑ και στις 20 του μήνα η συνάντηση με Ερντογάν

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 13:00 θα παραχωρήσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου.

Το απόγευμα της Τρίτης, 19 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, θα απευθύνει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει ακόμα συναντήσεις με επενδυτές και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

To αναλυτικό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, το οποίο όπως είχαμε τονίσει συντμήθηκε λόγω των συνεπειών των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων στην Θεσσαλία, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα».