Φέτος οι πιο τολμηροί θα βουτήξουν στον Θερμαϊκό, από την Α προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στο Καραμπουρνάκι της Καλαμαριάς και στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού.

Στη Θεσσαλονίκη, ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στις 11 το πρωί. Παραδοσιακά οι πιστοί θα βουτήξουν στη θάλασσα, στην Α προβλήτα, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και πλήθους κόσμου.

Τις τελευταίες δεκαετίες καθιερωμένα, μετά την Λειτουργία των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η πομπή έβγαινε από τον Ιερό Ναό και κινούταν προς την παραλιακή όπου στο ύψος της Αγίας Σοφίας έριχναν τον Τίμιο Σταυρό.

Φέτος, όμως, σύμφωνα με απόφαση της μητροπόλεως, θα ακολουθηθεί διαφορετικό τελετουργικό και θα αλλάξει το σημείο ρίψης. Συγκεκριμένα, η ρίψη του Τίμιου Σταυρού φέτος θα γίνει μέσα από την προβλήτα Α’ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, κοντά στο Kitchen Bar.

Μάλιστα, μετά την Λειτουργία των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η πομπή θα ενωθεί με τις άλλες πομπές από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας και τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά.

Η πομπή των τριών Ιέρων Ναών θα καταλήξουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την ρίψη του Τίμιου Σταυρού.