Με ελαφρά συμπτώματα νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό προ ημερών.

Ο Θεσσαλονικάρχης της ΕΛ.ΑΣ μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες εισήχθη στο νοσοκομείο αφού αισθάνθηκε ορισμένα συμπτώματα για προληπτικούς λόγους.  Ωστόσο παρέμεινε και νοσηλεύεται, ώστε οι γιατροί να παρακολουθούν καλύτερα την πορεία της υγείας του. Στα καθήκοντά του τα τελευταία 24ωρα τον αντικαθιστά ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Υποστράτηγος Γιώργος Δούβαλης.

Ο κ. Μαυρόπουλος τις προηγούμενες μέρες είχε σημαντικό φόρτο εργασίας και είχε λάβει μέρος σε συσκέψεις τόσο με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοίδη, όσο και με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά μαζί με τον Δήμαρχο Κων. Ζέρβα και άλλους παράγοντες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι αρκετοί αστυνομικοί και χαμηλότερων βαθμίδων έχουν βγει θετικοί στον κορωνοϊό και έχουν τεθεί σε καραντίνα. Άλλωστε οι αστυνομικοί της καθημερινής δράσης βρίσκονται αρκετά εκτεθειμένοι σε περιβάλλον κινδύνου, καθώς είναι αναγκασμένοι να κάνουν μεταγωγές, να κινούνται μέσα στον κόσμο και να ελέγχουν πολίτες, που αρνούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα.