Στον υπό κατασκευή σταθμό της Αγίας Σοφίας, όπου που μετά από 14 χρόνια απομακρύνθηκαν οι  λαμαρίνες που είχαν τοποθετηθεί για τις ανάγκες του έργου κατασκευής του Μετρό, βρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Νίκος Ταχιάος.

Για ένα έργο που δίνει ανάσα στη Θεσσαλονίκη και στην κυκλοφορία, μίλησε ο κ. Καλαφάτης, τονίζοντας, ότι “ στη Θεσσαλονίκη προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων μικρά και μεγάλα έργα, έργα που αφενός διευκολύνουν την καλύτερη λειτουργία της πόλης αλλά συγχρόνως δημιουργούν και προϋποθέσεις ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή”.

“ Από το 2007 μέχρι το 2021 είναι 14 χρόνια. Νομίζω ήταν πολλά, αλλά σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε πολύ που έχουν φύγει οι λαμαρίνες και η πόλη αρχίζει να αναπνέει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας, ότι το πάρκο στον άξονα της Αγίας Σοφίας, με το άγαλμα του Μητροπολίτη Σμύρνης, Χρυσοστόμου, που επίσης απελευθερώθηκε, σύντομα θα αναβαθμιστεί. 

“ Το 2022 θα μπει με καλούς οιωνούς για το Μετρό. Είναι ένα έργο πολύ προχωρημένο σε όλα τα επίπεδα”, είπε ο κ.  Ταχιάος, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι  “ αποκαταστάσεις σε επίπεδο οδών γίνονται και στους υπόλοιπους σταθμούς και μάλιστα όχι μόνο στη βασική γραμμή”.