Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, που έφτασε στη Θεσσαλονίκη με πλοίο κατασχέθηκε σε αστυνομική επιχείρηση που συνεχίζεται προς διάφορες κατευθύνσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη πολυμελούς κυκλώματος. 

Η επιχείρηση έχει οδηγήσει, μέχρι στιγμής, στην κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης άνω των 100 κιλών και στη σύλληψη εννέα ατόμων.

Οι αστυνομικοί Δίωξης Ναρκωτικών της ΟΠΚΕ, κατάφεραν να «χτυπήσουν» τα καρτέλ κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής καθώς οι συλληφθέντες είχαν παραλάβει την εν λόγω ναρκωτική ουσία  από κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν μετά από πληροφορίες ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είχε παραδοθεί κοντέινερ μέσα στο οποίο υπήρχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τα οποία θα μεταφέρονταν σε «καβάτζα» στην πόλη.

Όπως αποδείχθηκε οι συλληφθέντες – οι πληροφορίες κάνουν λόγο για γνωστά άτομα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης – είχαν χρησιμοποιήσει ενοικιασμένα αυτοκίνητα για τη μεταφορά της κοκαΐνης. Σημειώνεται, δε, ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτια, μετά τις συλλήψεις, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν και 70.000 ευρώ.

Το κοντέινερ με την κοκαΐνη είχε χώρα αποστολής από τη Λατινική Αμερική επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι τα καρτέλ έχουν βάλει «στο μάτι» τα λιμάνια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τα χρησιμοποιούν ως βάση υποδοχής για ναρκωτικά που θέλουν να διακινήσουν σε χώρες της Ευρώπης.

Νέος κύκλος μεγάλης έρευνας 

Αυτή τη φορά, όμως, οι αστυνομικοί που σχεδίασαν την επιχείρηση επέλεξαν να μην ανοίξουν το κοντέινερ αλλά, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, να προχωρήσουν σε συλλήψεις των παραληπτών της κοκαΐνης ανοίγοντας έτσι έναν νέο κύκλο μεγάλης έρευνας στο πεδίο της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και ανάμεσά τους είναι και ένα άτομο που φέρεται ως αρχηγικό μέλος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Το παράνομο φορτίο φαίνεται πως έφτασε στη Θεσσαλονίκη μέσω του λιμένα της πόλης, με προέλευση από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.