Ουρές πολλών μέτρων έξω από τα γραφεία των ΕΛΤΑ Καλαμαριάς στην οδό Πασσαλίδη παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες, καθώς οι υπάλληλοι δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αυτές τις μέρες με την πτώση της θερμοκρασίας ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται, αφού χρειάζεται να παραμείνει στην αναμονή επί του πεζοδρομίου αρκετή ώρα, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε πολλά άτομα λόγω κορωνοϊού.

Η κατάσταση άρχισε να γίνεται δύσκολη από τότε, που έκλεισε το άλλο κατάστημα στην οδό Λευκωσίας, που εξυπηρετούσε τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, του Βυζαντίου και του Βότση.

Υπάρχει ακόμη ένα γραφείο των ΕΛΤΑ στην περιοχή του Φοίνικα, αλλά και εκεί παρατηρείται η ίδια εικόνα της ταλαιπωρίας. Φαίνεται ότι η διοίκηση του οργανισμού και η εποπτεύουσα αρχή της πολιτικής ηγεσίας δεν συγκινούνται από την ταλαιπωρία των ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους είναι και πολλοί ηλικιωμένοι. Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει τώρα που έρχονται γιορτές, καθώς αυξάνονται οι αποστολές δεμάτων, καρτών και ευχετηρίων επιστολών, όπως επίσης και οι παραλαβές.