Πλούσια εκθέματα από την αγροτική παραγωγή θα φέρει στη Θεσσαλονίκη από τις 11 έως 13 Απριλίου το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών «Freskon», με τιμώμενη χώρα την Πολωνία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO.

Tις ίδιες ημερομηνίες, θα κάνει το ντεμπούτο της και η νέα διοργάνωση «Logistics & Transports Thessaloniki EXPO», που θα εστιάζει στα logistics και στις μεταφορές.

Οι άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες στην Freskon είναι 267 και προέρχονται από 28 χώρες, ενώ το «παρών» θα δώσουν με την τοπική τους παραγωγή και έξι ελληνικές περιφέρειες, ενώ την έκθεση θα επισκεφτούν 121 εμπορικοί αγοραστές από 34 κράτη και υπάρχουν και 250 ομαδικές συμμετοχές από τα Βαλκάνια.

«Η Freskon μετά από οκτώ χρόνια διοργάνωσης έχει πλέον brand», επισήμανε η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Τόνια Νικολαϊδου, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου, σημειώνοντας ότι «εξακολουθούμε να κινούμαστε με βάση την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την αύξηση των εξαγωγών και την ανάδειξη των φρούτων και λαχανικών της χώρας μας».

Έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 3.000 επιχειρηματικά ραντεβού

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Freskon έχουν ήδη προγραμματιστεί περισσότερα από 3.000 επιχειρηματικά ραντεβού και γνωστοποίησε ότι φέτος, για πρώτη φορά, η ΔΕΘ-Helexpo λειτουργεί μια πλατφόρμα B2B στην οποία μπορούν να κάνουν μόνοι τους εγγραφή επισκέπτες και επιχειρηματίες.«Ήδη έχουν κάνει εγγραφή επισκέπτες από περισσότερες από 50 χώρες», τόνισε η ίδια.

Στο πλαίσιο της Freskon Market, που θα λειτουργήσει και φέτος το διήμερο από τις 11 Απριλίου, εκπρόσωποι 14 σουπερμάρκετ από εννέα χώρες της Βαλκανικής και την Πολωνία θα πραγματοποιήσουν επιχειρηματικά ραντεβού με παραγωγούς για απευθείας συνεργασίες. Στη διάρκεια της Freskon, θα διεξαχθούν ένα συνέδριο για το βερίκοκο και ένα φόρουμ για το ακτινίδιο.

Η Freskon ήταν μια διεθνής έκθεση από την πρώτη φορά που έκανε πρεμιέρα, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου, σημειώνοντας πως αποτελεί τη μεγάλη πλατφόρμα του κλάδου των φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Απρίλιος είναι «εκθεσιακά πλούσιος» για τη ΔΕΘ-Helexpo, αφού πέραν των δύο προαναφερόμενων εκθέσεων, στις 25-017/4 θα διεξαχθεί η Beyond που εστιάζει στους τομείς των τεχνολογίας και καινοτομίας και φέτος κάνει επανεκκίνηση, με διεθνή χαρακτηριστικά.

   Σύντομα οι ανακοινώσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Την πεποίθησή του ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις για το χρηματοδοτικό σχήμα που θα «τρέξει» το Project ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με επικρατέστερο το μοντέλο της Σύμπραξης και Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Ηelexpo, Αναστάσιος Τζήκας, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου ενόψει της διοργάνωσης των εκθέσεων «Freskon» και «Logistics & Transports Thessaloniki EXPO» στο διάστημα από τις 10 έως και τις 13 Απριλίου 2024.

«Είμαστε στην τελική ευθεία και νομίζω ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις για το χρηματοδοτικό σχήμα που θα «τρέξει» την ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και θα είναι ένα ΣΔΙΤ», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας και ζητώντας να πάψει η μεμψιμοιρία, κάλεσε όλους τους πολίτες και εκπροσώπους των φορέων της πόλης να στηρίξουν το έργο, που όπως είπε «θα αλλάξει την πόλη και θα την κάνει πιο ελκυστική για να ζούμε και να δουλεύουμε».