Καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία στην Κεντρική Μακεδονία, όπως επίσης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με ταυτόχρονη εκτίναξη του ιϊκού φορτίου στα λύματα της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, οι υγειονομικές αρχές προβληματίζονται για την λήψη μέτρων.

Η εικόνα παραμένει ανησυχητική και για την Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται μία «ανάσα» από το να ενταχθεί σε επίπεδο 4 (κόκκινο) επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό, καθώς συνεχίζουν την αυξητική τους τάση τα κρούσματα, την ώρα που εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ.

Σε χθεσινή σύσκεψη και έπειτα από μελέτη των δεικτών σε κάθε περιοχή της χώρας, σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού εντάσσεται η Θεσσαλονίκη, όπως εισηγείται η επιτροπή των επιδημιολόγων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων παραμένει υψηλή μεν, αλλά στα ίδια επίπεδα, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο «κόκκινο» είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Έτσι, σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να παρθεί η απόφαση αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Λάρισα.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 435 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έναντι 560 για το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής.