Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη για την εξαφάνιση της μικρής Μαρκέλλας από την Τούμπα Θεσσαλονίκης και πολύς κόσμος έχει κινητοποιηθεί παράλληλα με τις αρχές για να βρεθούν τα ίχνη της μικρής.

Ομάδες εθελοντών δίπλα στις αστυνομικές υπηρεσίες και σε άλλες κοινωνικές οργανώσεις ψάχνουν παντού, ακόμη και στο δάσος του Σέϊχ Σου μη μπορώντας να χωνέψουν το φοβερό δράμα της οικογένειας και τι μπορεί να συμβαίνει στο κοριτσάκι, αν τυχόν έχει πέσει στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων, που συγκροτούν συμμορίες με δράση και σε γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών προβαίνουν σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και απευθύνουν εκκλήσεις προκειμένου να βρεθεί η 10χρονη Μαρκέλλα, η οποία ως γνωστόν εξαφανίστηκε ενώ γυρνούσε με ένα συμμαθητή της από το σχολείο.

Ολονύχτια ήταν και η έρευνα από ομάδα εθελοντών στην Θεσσαλονίκη, οι οποίοι μαζί και με την ΕΛ.ΑΣ δεν σταμάτησαν να ψάχνουν σε γειτονιές και πάρκα για να βρουν το κορίτσι.

Ωστόσο η 10χρονη από την Πέμπτη, που εξαφανίστηκε δεν έχει δώσει κανένα σημάδια ζωής, ενώ σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες των γονέων της για μία κοκκινομάλλα γυναίκα, η οποία φώναξε το μικρό κορίτσι με πρόθεση να του δώσει κάτι για να δώσει  στη μητέρα του.

Εκτός από τις παραπάνω πληροφορίες, δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος από το Χαμόγελο του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος μίλησε για «ολέθρια λάθη στην υπόθεση».

Χαμόγελο του Παιδιού: Χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 102fm της ΕΡΤ3 τόνισε πως «χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να δοθεί η έγκριση για την έκδοση του Amber Alert».

Όπως δήλωσε, ενώ ο μηχανισμός ήταν έτοιμος να κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, μετά την δήλωση της εξαφάνισης της 10χρονης από τη μητέρα της, χάθηκε χρόνος μέχρι την έκδοση του Amber Alert, παρότι το Χαμόγελο του Παιδιού και η υπηρεσία αναζητήσεων πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση.

Καθησύχαζαν τη μητέρα στο αστυνομικό τμήμα

Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι συνέστησαν στη μητέρα να φύγει από το Αστυνομικό Τμήμα μετά την δήλωση εξαφάνισης λέγοντας πως θα είναι κάποια «παιδική τρέλα».

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου θα καταγγείλω άνθρωπο», είπε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ ευχαρίστησε δημόσια την  Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες εθελοντικές ομάδες, που κινητοποιήθηκαν άμεσα χθες το βράδυ όπου και «οργώθηκε» η ευρύτερη περιοχή δίχως ωστόσο να βρεθεί η μικρή Μαρκέλλα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της εξαφάνισης ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε «Υπάρχουν πληροφορίες που δεν μπορούν ακόμη να αξιολογηθούν, έχει αναλάβει η Άμεση Δράση να τις διερευνήσει».

Την ξεγέλασε η μυστηριώδης γυναίκα

«Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά» φέρεται να είπε μία άγνωστη κυρία στη 10χρονη Μαρκέλλα λίγο μετά το σχολείο και έκτοτε εξαφανίστηκαν τα ίχνη της στην Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα η μητέρα της μικρής, Δήμητρα Χατζηλεμονιά είπε ότι η κόρη της μετά το τελευταίο κουδούνι του σχολείου έφυγε από το πλαϊνό μέρος του σχολείου και επέστρεφε σπίτι της μαζί με ένα συμμαθητή της.

Ο συμμαθητής της κατευθύνθηκε προς το σπίτι του ενώ και η μικρή Μαρκέλλα συνέχισε πλησίασε μια κυρία που την φώναξε με το μικρό της όνομά .

«Μαρκέλλα έλα να σου δώσω κάτι για την μαμά» φώναξε η άγνωστη κυρία με την μαθήτρια να την πλησιάζει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εξαφανίστηκε μαζί με την κυρία και δεν γύρισε ποτέ σπίτι» είπε η μητέρα της μικρής μαθήτριας στο Open.

Από την πλευρά του ο πατέρας της 10χρονης ανέφερε συγκλονισμένος ότι το μυαλό τους δεν πάει σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και περιέγραψε τη μυστηριώδη γυναίκα που προσέγγισε την κόρη του μετά το σχόλασμα.

Παρ΄όλο που το σπίτι της μικρής Μαρκέλλας απέχει μόλις 200 μέτρα από το σχολείο, η μητέρα της 10χρονης δεν έχει δεχτεί κάποιο τηλέφωνο σχετικά με την τύχη της κόρης της.

Η Μαρκέλλα έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,50 και 46 κιλά.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο κολάν, καφέ κοντομάνικη μπλούζα, μαύρα παπούτσια και είχε μαζί της γαλάζια σχολική τσάντα με λουλούδια.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Μαρκέλλας στις 11/6/2020, βραδινές ώρες και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Η κινητοποίηση δεν πρόκειται να σταματήσει, ενώ πολλοί άνθρωποι προσεύχονται για να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια της μικρής Μαρκέλλας.