Ένας από τους πιο έγκριτους δημοσιογράφους στο αθλητικό – μπασκετικό ρεπορτάζ, που έγραψε μεγάλη ιστορία σε μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, έφυγε σήμερα, Δευτέρα, από την ζωή μετά από σκληρό αγώνα το τελευταίο διάστημα.

Ο Πάρις Καλημερίδης, ο ευγενικός και σεμνός δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης, δεν είναι πια μαζί μας, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους ανθρώπους και φίλους του μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πάρις είχε διαγράψει τη δική του μεγάλη πορεία στον χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, ειδικά στη «χρυσή» εποχή του μπασκετικού Άρη και εργάστηκε στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» και την ΕΡΤ3 καλύπτοντας πολλά Final Four όπου συμμετείχε ο «Αυτοκράτορας».

Ο Πάρις Καλημερίδης κάλυπτε για περισσότερα από 40 χρόνια το ρεπορτάζ του Άρη στο μπάσκετ και ήταν ένας από τους πιο κοντινούς φίλους του Νίκου Γκάλη.

Η ενασχόλησή του με το ρεπορτάζ άρχισε το 1967 γράφοντας για τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ. Έπειτα συνέχισε στο πρωτάθλημα μπάσκετ Α’ Εθνικής στο γήπεδο της ΧΑΝΘ.

Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ

Η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση μεταφέροντας τα συλλυπητήριά της για το θάνατο του Πάρι Καλημερίδη στην οποία τονίζει:

«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea εκφράζει την οδύνη της για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Πάρι Καλημερίδη.

Ο εκλιπών υπηρέτησε για σειρά δεκαετιών το ρεπορτάζ του ΑΡΗ και συνέδεσε το όνομά του με τα «χρυσά» χρόνια της ομάδας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».