Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης για τα rapid tests αντιγόνου και μοριακού ελεγχου PCR του SARS-CοV-2, που θα διενεργεί ο ΕΟΔΥ στους γιατρούς- μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Χατζηδημητρίου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην δίνουν σημασία σε όσους εμφανίζονται ως “πανεπιστήμονες” και σε όσους αρνούνται την εφαρμογή των μέτρων.

Είπε συγκεκριμένα ότι πρέπει οι πολίτες να συμβουλεύονται και να ενημερώνονται μόνο από τους ειδικούς και «να κλείνουν τα αυτιά» σε «πανεπιστήμονες» οι οποίοι την μια μέρα εμφανίζονται ως λοιμωξιολόγοι και την άλλη ως σεισμολόγοι”.

Τα τέστ στους γιατρούς θα γίνονται στην είσοδο των γραφείων του ΙΣΘ  από 12 ως 13 Νοεμβρίου και από 16 ως 17 Νοεμβρίου (από τις 9 πμ ως τις 3 μμ).

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ πρέπει να συνεχιστούν στοχευμένα σε χώρους συνεύρεσης εργαζομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία της πανδημίας χρήσιμα για την αντιμετώπιση της» ανέφερε η Γενική Γραμματέας του ΙΣΘ.

Η Μαρία Χατζηδημητρίου είναι γιατρός βιοπαθολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΔΙ.ΠΑ.Ε, Γενική Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.