Κύμα κλοπών κινητών τηλεφώνων και αρπαγής τσαντών σημειώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα με έξαρση των περιστατικών στην Εγνατία οδό, στην Αριστοτέλους και στην γύρω περιοχή. 

Στις αστυνομικές αρχές καταγγέλλονται πάνω από 20 περιστατικά την εβδομάδα με δράστες, που αρπάζουν κυρίως κινητά τηλέφωνα, τσάντες και πορτοφόλια.

Πρόκειται για αετονύχηδες, οι οποίοι με δεξιοτεχνία εντοπίζουν τα κινητά, όταν εξέχουν από τσάντες και τσέπες, τα αρπάζουν με σχεδόν ανέπαφο τρόπο και οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τίποτα. Το καταλαβαίνουν μόνο σε λίγη ώρα όταν οι κλέφτες έχουν γίνει καπνός. Μεταξύ των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετοί αλλοδαποί, όπως Πακιστανοί και Βουλγάρες – μέλη συμμοριών.

Πολλά συμβάντα έχουν αναφερθεί στην Εγνατία οδό και σημεία, όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως έξω από μαγαζιά, σε στάσεις λεωφορείων και σε διελεύσεις πεζών, ανάμεσα  στους σηματοδότες.

Οι αρχές συνιστούν αυξημένη προσοχή, ειδικά αυτές τις μέρες ενόψει του Πάσχα, οπότε αναμένεται μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά.