Μποϊκοτάζ στη ΔΕΘ εκδηλώνεται από ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόρριψη του αιτήματος του Σωκράτη Φάμελλου να μιλήσει εκπροσωπώντας θεσμικά την αξιωματική αντιπολίτευση το ερχόμενο Σάββατο.

Η ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης για να μιλήσει και να δώσει συνέντευξη τύπου και αντιθεσμικά, όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, να είναι εκείνος που θα κλείσει την έκθεση και όχι η αντιπολίτευση, όπως συνέβαινε πάντοτε.

Μάλιστα η αντιπρόταση που έγινε για παραχώρησης της αίθουσας στο Βελλίδειο για σήμερα το βράδυ εκλήφθηκε ως προσβολή από τον κ. Φάμελλο.

Λόγω, πάντως, και των εκλογών της Κυριακής παράμενε άγνωστο και το ακριβές πρόγραμμα Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη στην περίπτωση που αυτό πραγματοποιηθεί, αν δηλαδή θα περιόδευε στα περίπτερα της Έκθεσης, θα μιλούσε στους παραγωγικούς φορείς και θα παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου ή αν κάτι από όλα αυτά δεν πραγματοποιείτο εξαιτίας έλλειψης χρόνου.

Περισσότερες πιθανότητες, ωστόσο, έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εκπροσωπηθεί φέτος στη ΔΕΘ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την “καθεστωτική νοοτροπία” Μητσοτάκη, όπως αναφέρουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν θα παραστεί στη ΔΕΘ ούτε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φάμελλος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην επισκεφθεί ούτε τα περίπτερα αυτές την ημέρες μποϊκοτάροντας την διεθνή έκθεση και την επιχείρηση του Μεγάρου Μαξίμου να αποφύγει την κριτική των άλλων κομμάτων.

Η εσωστρέφεια και οι πρωτοβουλίες

Σειρά πρωτοβουλιών ανέλαβε ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να ανατρέψει το κλίμα πολυφωνίας και αποσυσπείρωσης που προκάλεσαν τα πολεμικά πυρά που αντάλλαξαν τα στρατόπεδα Αχτσιόγλου – Κασσελάκη.

Η εικόνα αποσυσπείρωσης που δημιουργήθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψηφίους να τραβούν ο καθένας το δικό του δρόμο απέναντι στην κυβέρνηση για την απόδοση των ευθυνών στην καταστροφή της Θεσσαλίας σε συνδυασμό με τις εσωτερικές γκρίνιες για την εικόνα διάσπασης που εξέπεμψε η προεκλογική μάχη για τη διαδοχή, άναψε φωτιά στην Κουμουνδούρου.

Η ανησυχία για βαθύτερη εσωστρέφεια στην πιο κρίσιμη καμπή της εκλογικής διαδικασίας ήταν έκδηλη σε όλες τις πλευρές καθώς η παράταση της προεκλογικής περιόδου κατά μια εβδομάδα έδινε περισσότερο χώρο και χρόνο για ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ των εσωτερικών μηχανισμών, όπως παραδέχονται οι περισσότεροι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που δεν έγινε κατορθωτό από τους υποψηφίους, να συντονίσουν δηλαδή την προεκλογική τους εκστρατεία και από κοινού με τον κομματικό μηχανισμό να βρεθούν στο πλευρό των πλημμυροπαθών και μετωπικά απέναντι στην κυβέρνηση, ανέλαβαν να το φέρουν εις πέρας έστω και με ένα 24ωρο καθυστέρηση κορυφαία στελέχη και από τα πέντε στρατόπεδα των υποψηφίων μαζί με την ηγεσία του κόμματος.

Συντονισμένες επισκέψεις στη Θεσσαλία

Έπειτα από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις συμφωνήθηκε ότι είναι ανάγκη να πέσουν κατακόρυφα οι τόνοι.

Οι πέντε υποψήφιοι σε ένα άτυπο μορατόριουμ δυο 24ωρων έκαναν ένα βήμα πίσω και ανέστειλαν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους δίνοντας χώρο στον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να ανακτήσει την εικόνα ενότητας του κόμματος και να διαμορφώσει την αντιπολιτευτική ατζέντα με κατά μέτωπο αντεπίθεση στην κυβέρνηση.

Σήμερα λοιπόν δυο κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ ένα με επικεφαλής τους Γιώργο Βασιλειάδη και Ράνια Σβίγκου και ένα με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο θα ταξιδεύουν μέχρι τη δύση του ηλίου σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τέμπη, και Φάρσαλα.

Στο πλευρό τους οι δυο γραμματείς θα έχουν τον Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Χρήστο Γιαννούλη και τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και θα βρεθούν στις πληγείσες περιοχές του Βόλου, του Πηλίου και της Λάρισας.

Το Σωκράτη Φάμελλο θα συνοδεύσουν στις περιοχές των Φαρσάλων, του Παλαμά και της Φαρκαδόνας οι Βασίλης Κοκκαλης, Αθηνά Λινού και Πέτη Πέρκα.

Και τα δυο κλιμάκια μαζί με στελέχη της ΚΕ και των τοπικών οργανώσεων θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα το απόγευμα.