Άλλη μία κυκλοφοριακή αναστάτωση επέρχεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από την επόμενη εβδομάδα, καθώς διακόπτεται από την Τετάρτη, 22 Ιουλίου, και για τουλάχιστον ένα χρόνο η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Βενιζέλου στο τμήμα από την Ερμού έως την Εγνατία.

Η διακοπή κρίθηκε αναγκαία για την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής της εισόδου του σταθμού «Βενιζέλου» του Μετρό επί της Πλατείας Καπνεργατών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικό Μετρό Α.Ε., στο αποκλεισμένο τμήμα της οδού Βενιζέλου και στις κάθετες οδούς που οδηγούν σε αυτό (Παπαδοπούλου και Σολωμού) θα υπάρχει πρόβλεψη για εξυπηρέτηση των παρόδιων επιχειρήσεων καθώς και για τις κινήσεις οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Η κίνηση των πεζών στο πεζοδρόμιο του αποκλεισμένου τμήματος της οδού Βενιζέλου θα διενεργείται απρόσκοπτα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι αναγκαία για την εκτέλεση των έργων.

Είχε διακοπεί πάλι για τέσσερις μήνες

Υπενθυμίζεται ότι και τον Σεπτέμβριο του 2019 είχαν κλείσει την οδό Βενιζέλου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Εγνατία  και πάλι λόγω των εργασιών στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό.

Τότε η Τροχαία είχε εκδώσει ανακοίνωση που ανέφερε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ίσχυαν για τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα:

“Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Εγνατία. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ερμού, Αγίας Σοφίας και Ίωνος Δραγούμη. Επιπροσθέτως η κυκλοφορία στο ανωτέρω αποκλεισμένο τμήμα καθώς επίσης και στις κάθετες οδούς που συμβάλλουν σε αυτό, θα διεξάγεται μόνο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και για τις κινήσεις των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.”