Ευκαιρία για να εκφράσουν εθνικιστικά και άλλα συνθήματα βρήκαν μερικοί αντιεμβολιαστές, που  έκαναν πορεία στη Θεσσαλονίκη φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς έξω από το προξενείο της Σερβίας.

Η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες κατά του εμβολίου και από ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και συμμετείχαν στην εν λόγω κινητοποίηση.

Η πορεία συνεχίστηκε και έξω από το προξενείο της Σερβίας, με τους συμμετέχοντες να στέκονται στο πλευρό του Τζόκοβιτς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει πρωταγωνιστής ενός άνευ προηγουμένου θρίλερ, στο οποίο προστίθενται συνεχώς νέα επεισόδια.

Μεταξύ των συνθημάτων από τα άτομα, που συμμετέχουν στην πορεία ήταν τα: «Είμαστε όλοι Τζόκοβιτς» και «Η νίκη θα ‘ρθει από τη Θεσσαλονίκη». Φώναζαν επίσης ρυθμικά το όνομα του Νο.1 του παγκόσμιου τένις, αλλά και το σύνθημα «Ελλάδα, Σερβία, ορθοδοξία».

Η υπόθεση που ταλαιπωρεί τον Τζόκοβιτς αλλά και τις Αρχές της Αυστραλίας, αναμένεται να λάβει σύντομα τέλος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας ήθελε επιπλέον χρόνο προκειμένου να ετοιμαστεί για την υπόθεση του Σέρβου τενίστα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κάρεν Άντριους, ζήτησε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο να γίνει η ακρόαση την Τετάρτη (12/1), ωστόσο ο δικαστής, Άντονι Κέλι, αρνήθηκε.

Έτσι αύριο Δευτέρα η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά. Οι δικηγόροι του κορυφαίου τενίστα του κόσμου έχουν καταθέσει ένσταση εδώ και μέρες με αφορμή την απόφαση των αρχών για απέλασή του από την Αυστραλία, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούσε τους υγειονομικούς όρους εξασφάλισης άδειας εισόδου.