Σε κρίσιμη κατάσταση διακομίστηκε στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης ένα κοριτσάκι ηλικίας 3,5 ετών, ύστερα από πτώση από το μπαλκόνι 3ου ορόφου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη 1 μετά το μεσημέρι σε πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 39, στο Κορδελιό.

 Μέχρι στιγμής είναι άγνωστες οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η πτώση. Από την αστυνομία διεξάγεται έρευνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι έπεσε πρώτα πάνω σε σχοινιά απλώματος ρούχων και μετά σε ένα δέντρο, πριν καταλήξει στο πλακόστρωτο του δρόμου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας γιατρός που περνούσε τυχαία από το σημείο, ήταν αυτός που με μαλάξεις κατάφερε να επαναφέρει το παιδάκι, αφού λόγω τις πτώσης του ήταν αναίσθητο στον δρόμο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την μικρή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται σοβαρή. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το κοριτσάκι έπεσε από το μπαλκόνι την ώρα που προσπαθούσε να πιάσει μια ομπρέλα.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως το παιδί κατά την πτώση του έπεσε πάνω στα σχοινιά απλώματος του δευτέρου ορόφου, στη συνέχεια χτύπησε σε δέντρο και κατέληξε στο πεζοδρόμιο. Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν μάλιστα πως το παιδί πριν προσγειωθεί στο έδαφος έπεσε πάνω σε έναν ηλικιωμένο πεζό.

«Εμείς δουλεύαμε και ξαφνικά ακούσαμε έναν θόρυβο και είδαμε να σκάει ένα παιδάκι κάτω στο πεζοδρόμιο», περιγράφει άνθρωπος που δουλεύει στην περιοχή, τονίζοντας ότι ως εκ θαύματος βρέθηκε στο σημείο ένας γιατρός, ο οποίος ξεκίνησε να κάνει μαλάξεις στο παιδί μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Ευτυχώς το παιδί έκλαψε και μετά από πέντε λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο και η μητέρα του και φύγανε”, συμπληρώνει. “Πρόκειται για ένα θαύμα. Αν δεν ήταν ο γιατρός εδώ να το βοηθήσει το παιδάκι δε θα ήτανε στη ζωή», αναφέρει.

Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί προκειμένου να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης της ανήλικης.