Επαφές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και άλλους παράγοντες της οικονομικής ζωής της πόλης είχε ο επικεφαλής της Γραμματείας Παραγωγικών τομέων της Δ.Ε. της Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης Πάνος Καρδαράς.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, ιδιαίτερα από το χώρο των εισαγωγών και της υγείας.

Σημαντικό ενδιαφέρον είχε η συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της ΒERSON κ Β. Σαραφίδη. Η ιστορία ξεκινά το 1922 στη Θεσσαλονίκη με ένα κατάστημα γενικού εμπορίου. Το 1970 ιδρύθηκε η εταιρία Berson S.A. με στόχο να συνεχίσει και να εξελίξει την ήδη υπάρχουσα οικογενειακή δραστηριότητα.

Μετά την επιτυχία της πρώτης, το 1982 ιδρύεται μία δεύτερη εταιρεία, με το όνομα Οικιακός Εξοπλισμός ΑΕΒΕ. Έχει δραστηριότητα στον τομέα της χονδρικής πώλησης με αποκλειστικές εισαγωγές και διάθεση στη συνέχεια στην Ελληνική αγορά.

Ανάμεσα στα θέματα, στα οποία δόθηκε έμφαση είναι στα προϊόντα υψηλής ποιότητας και οι εγγυήσεις που καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις της εποχής.

Ο κ. Καρδαράς συνεχάρη τον κ. Σαραφίδη και άλλα στελέχη της εταιρίας και τόνισε ότι το μέλλον ανήκει στις επιχειρήσεις, που λειτουργούν με υψηλές προδιαγραφές και είναι σε θέση να ανταγωνιστούν αντίστοιχες άλλων χωρών, ώστε να τονωθεί περαιτέρω η παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα, μέσα από την οποία προωθείται η γενικότερη ανάπτυξη.