Υπό συνθήκες, που μαρτυρούν την αναλγησία της εποχής και την αγριότητα των καιρών ένας 60χρονος άστεγος πέθανε από το κρύο ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην οδό Αριστοτέλους. Σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις, ο άτυχος άντρας υπέστη ανακοπή λόγω υποθερμικού σοκ από το κρύο.
Σύμφωνα με το Thestival.gr, ένας αστυνομικός του Τμήματος Λευκού Πύργου τον πλησίασε για να τον ρωτήσει αν χρειάζεται κάτι. Διαπίστωσε ότι ο άστεγος δεν είχε τις αισθήσεις του και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Χωρίς να περιμένει στιγμή ξεκίνησε μόνος του διαδικασία καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Μέσα σε λίγα λεπτά αφίχθησαν στο σημείο το όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ, ένα ασθενοφόρο και μία κινητή μονάδα. Ο 60χρονος άστεγος διασωληνώθηκε επί τόπου από τον γιατρό της μονάδας και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης. Δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Πολίτες αναρωτήθηκαν γιατί οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είχαν φροντίσει εγκαίρως για να συνοδευτούν οι εναπομείναντες άστεγοι σε κέντρα φιλοξενίας,, κάτι, που είχε αναγγελθεί προ ημερών αλλά, όπως φαίνεται, δεν απέδωσε στην πράξη με τραγικό αποτέλεσμα.