«Οι λέσχες φιλάθλων των αθλητικών συλλόγων πρέπει να λειτουργούν με την ευθύνη των ιδίων των συλλόγων, να έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες λειτουργίας με μητρώα μελών και συνεχείς ελέγχους ώστε να μην μπορεί κανένας άλλος να χρησιμοποιεί το όνομα του αθλητικού συλλόγου για να δημιουργήσει ξανά ομάδες χούλιγκαν», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για την οπαδική βία, μέσα και έξω από τα γήπεδα, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Alpha και του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος στον χουλιγκανισμό, γι’ αυτό η Αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους για να κλείσει όλους τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους αθλητικούς φορείς να συνεργαστούν προκειμένου να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα.

«Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους, κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων. Αναδεικνύει εγκλήματα όπως εμπορία ναρκωτικών οπλοκατοχή και άλλα που έχουν εμφανιστεί σε αυτούς τους συνδέσμους και οδηγεί όλους τους παραβάτες στη δικαιοσύνη. Αλλά δεν φτάνει αυτό, οφείλουμε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, πολιτεία και αθλητικοί φορείς για να γυρίσουμε στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες, τα νέα παιδιά χωρίς φόβο».

Έρευνες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό όσων ενεπλάκησαν στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, την περασμένη εβδομάδα, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 23χρονου φερόμενου ως δολοφόνου. Παράλληλα, συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τους συνεργούς του στο αποτρόπαιο έγκλημα με σύμμαχο βίντεο τα οποία ελπίζουν ότι θα ρίξουν περαιτέρω φως στις συνθήκες που έγινε η δολοφονία και θα οδηγήσουν σε όλα τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση χούλιγκαν στην παρέα του άτυχου Άλκη Καμπανού.

Ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία

Στο πλαίσιο αυτό στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκε και ο 20χρονος D.R, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε τα σύνορα με την Αλβανία από την Κρυσταλλοπηγή στις 2 Φεβρουαρίου, στις 23:45, περίπου δυο ημέρες μετά τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος προς το παρόν δεν αναζητείται, δεν έχει ταυτοποιηθεί και δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του. Οι έρευνες όμως συνεχίζονται και μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν. Αν αυτό συμβεί θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και αν χρειαστεί θα εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σε κάποια από τα βίντεο που ερευνούν οι αρχές, ο 20χρονος (ο οποίος είχε συλληφθεί το 2019 για το αιματηρό περιστατικό στο οποίο συμμετείχε και ο συλληφθείς για τη δολοφονία του Αλκη) φέρεται να μοιάζει με άτομο που είχε κινηθεί σε επίμαχα σημεία στην περιοχή που εξελίχθηκε η δολοφονία του Αλκη Καμπανού και στο σύνδεσμο των οργανωμένων οπαδών που ανήκει ο 23χρονος συλληφθείς. Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός ότι έμοιαζε η φιγούρα του με το άτομο αυτό που εντόπισαν στο βίντεο έκανε τις αρχές χθες να τον αναζητήσουν για μια πρώτη κατάθεση για να δουν αν έχει άλλοθι κλπ. και τότε διαπίστωσαν ότι έχει φύγει για την Αλβανία.

Γιατί δεν είχε απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα;

Όπως είναι φυσικό το γεγονός ότι έφυγε για την Αλβανία δυο ημέρες μετά το άγριο έγκλημα, εγείρει ερωτηματικά και τον βάζει στο κάδρο των υπόπτων. Ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί δεν είχε απαγορευτεί η έξοδός του από την χώρα από τότε, που παραπέμφθηκε για άλλη υπόθεση βίας μαζί με τον 23χρονο.

Ο 20χρονος φέρεται να είναι στενός φίλος του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, αλλά και σκληρός οπαδός του ΠΑΟΚ.

Τόσο ο 20χρονος όσο και ο 23χρονος συλληφθείς κατηγορούνται για την επίθεση οπαδών του Αρη τον Μάρτιο του 2019 στη Χαριλάου. Η δίκη για αυτή την υπόθεση εκκρεμεί και είναι προγραμματισμένη για τον ερχομενο Μάιο. Σε ότι αφορά την υπόθεση του 2019 ο 20χρονος κατηγορείται για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.