Σήμερα  στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου της Θεσσαλονίκης κηδεύεται η εκδότρια Κατερίνα Βελλίδη, που πέθανε σε ηλικία 74 ετών μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα της υγείας της και μακρά νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η Κατερίνα ήταν κόρη του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτή της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» Ιωάννη Βελλίδη, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με την αναπτυξιακή εξέλιξη της Βόρειας Ελλάδας.

Η υγεία της Κατερίνας Βελλίδη άρχισε να επιδεινώνεται τον Αύγουστο του 2020, ύστερα από μία πτώση στο σπίτι της στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου έμενε τα τελευταία χρόνια. Αυτή η κατάσταση την ταλαιπώρησε πολύ, ώσπου τον Φεβρουάριο του 2021 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, από το οποίο συνήλθε αρκετά μετά από νοσηλεία και φαρμακευτική αγωγή.

Και ενώ τα πράγματα πήγαιναν προς βελτίωση πριν από λίγο καιρό κόλλησε κορωνοϊό, κάτι που την οδήγησε και πάλι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Λόγω και των υποκείμενων νοσημάτων δεν άντεξε και έφυγε από την ζωή τη νύχτα της Τετάρτης.

Η Κατερίνα Βελλίδη γεννήθηκε τον Φεβρουάριο 1947, κόρη του σημαντικού εκδότη Ιωάννη Βελλίδη (1909-1978), ιδιοκτήτη και διευθυντή της εφημερίδας “Μακεδονία” και ιδρυτή της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη”.

Σπούδασε στις σχολές Μωραΐτη και Χιλ και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και από το Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης.

Κρυφά από τους γονείς της, παντρεύτηκε τον Έλληνα διπλωματικό υπάλληλο στην Ελβετία Σταμάτη Γεωργίου, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη. 

Μετά το θάνατο του πατέρα της, η διεύθυνση του συγκροτήματος της “Μακεδονίας” και της “Θεσσαλονίκης” πέρασε αρχικά στη μητέρα της, Άννα Βελλίδη, και μετά το 1980 στην ίδια.