Κανονικά και με κάλπη θα διεξαχθεί η προγραμματισμένη για σήμερα στις 11 το πρωί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την εκλογή νέου προέδρου του  όπως διευκρινίζει η διοίκηση του  δήμου, μετά τις αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

“Από τον δήμο Θεσσαλονίκης διευκρινίζεται ότι, όπως ακριβώς προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ο προγραμματισμός για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εκλογή προέδρου του οργάνου δεν μεταβάλλεται λόγω της δημοσιοποίησης της πρόθεσης της συμβούλου που υπογράφει τη σχετική πρόσκληση να ανεξαρτητοποιηθεί.

Η ειδική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο (Κυριακή 7 Μαρτίου 2021), στις 11.00 το πρωί, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Συγχρόνως, θα διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου με την τοποθέτηση κάλπης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση αναφορικά με την πρόσβαση των δημοτικών συμβούλων στον χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου να ολοκληρωθεί αύριο, ώστε το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα προς όφελος της πόλης”.

Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου η διοίκηση του δήμου έχει προτείνει τον Πέτρο Λεκάκη, στη θέση του Δρόσου Τσαβλή, που απομακρύνθηκε από τον Δήμαρχο Κων. Ζέρβα