Ο εμπορικός κόσμος και οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης χαιρετίζουν την απόφαση του Δήμου να ξηλώσει τα πασαλάκια από την οδό Ερμού, τονίζοντας ότι έτσι θα διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ωστόσο αρκετοί οδηγοί αυτοκινήτων υπενθυμίζουν ότι τα πασαλάκια είχαν τοποθετηθεί για να αντιμετωπιστεί η αυθαιρεσία στο διπλοπαρκάρισμα, που προκαλούσε χάος καθημερινά σε αυτό το σημείο του κέντρου της πόλης . Οι ίδιοι ανέφεραν ότι καλά θα κάνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος να καλέσουν τα μέλη τους να σεβαστούν στοιχειωδώς τους κανόνες κυκλοφορίας, αλλά και τις ώρες στάθμευσης για φορτοεκφορτώσεις, ώστε να μην επικρατεί κομφούζιο στην Ερμού.

Τι αναφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τις υπηρεσίες του Δήμου που αποφάσισαν και απομάκρυναν τα πασαλάκια από τη οδό Ερμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
“Τα πασαλάκια αυτά αποτελούσαν ένα διαρκές πρόβλημα για την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης και την εξυπηρέτηση των καταστημάτων αλλά και των καταναλωτών.
Η απομάκρυνση τους αποτελούσε αίτημα τόσο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης όσο και του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (ΣΕΠΙΚ) αλλά και όλων των φορέων έκφρασης της Αγοράς, αλλά δυστυχώς δεν είχε ικανοποιηθεί έως σήμερα.

Εκφράζουμε τη χαρά μας γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος προχώρησε σε μία τόσο σημαντική απόφαση, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα μας αλλά και στις εκκλήσεις μας για στήριξη των επιχειρήσεων, που προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους μετά την λήξη της Καραντίνας.
Θεωρούμε ότι η απόφαση είναι θετική και θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της πόλης.”

Εμπορικός Σύλλογος: Να γίνει και σε άλλους δρόμους

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι πάγιο αίτημα των εμπόρων της πόλης είναι να αφαιρεθούν τα πασαλάκια από τους δρόμους της πόλης.

Στην  ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Το μέτρο αυτό, δυστυχώς είχε δημιουργήσει μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα και απίστευτη δυσκολία στη διέλευση των οχημάτων, λόγω των φορτοεκφορτώσεων και της προσωρινής στάθμευσης οχημάτων.

Σήμερα διαπιστώσαμε ότι το αίτημά μας αυτό πραγματοποιήθηκε στην οδό Ερμού. Αφαιρέθηκαν τα πασαλάκια στον συγκεκριμένο δρόμο, από το ύψος της Αριστοτέλους έως την οδό Βενιζέλου, δίνοντας έτσι μεγάλη ανακούφιση στους επαγγελματίες και οδηγούς της περιοχής, μιας περιοχής όπου η εμπορική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και η στενότητα του δρόμου εξαιτίας των διαχωριστικών πασάλων δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι στους οποίους θα πρέπει να τακτοποιηθεί και να αποκατασταθεί, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αυτό το λάθος μέτρο και αιτούμαστε να γίνει γρήγορα. Όμως το κυκλοφοριακό πρόβλημα και το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης δεν σταματά εδώ.

Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και χαρακτηρίζει την πόλη μας. Θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη που να προβλέπει τις θετικές κι αρνητικές συνέπειες κάθε εν δυνάμει έργου και κάθε αλλαγής, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας στην πόλη μας”.