Ικανοποίηση εκφράζεται από την διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς, αλλά και από παράγοντες της περιοχής για τα όσα είπε χθες εδώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη και στελέχη υπηρεσιών.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εκφράζει και ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι είχε 60 χρόνια να έρθει πρωθυπουργός στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, αλλά και για τον τρόπο, που ο κ. Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για τα βασικά θέματα της περιοχής.
Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε:
– Προώθηση της διαδικασίας διάνοιξης της οδού Πόντου.
– Επανεξέταση του θέματος της Μαρίνας Αρετσούς.
– Αντιμετώπιση ως ενιαίου χώρου της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Κόδρα και του κυβερνείου με απόδοση στους πολίτες.
Αν γίνουν όλα αυτά, τότε σαφώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν επιτυχημένη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καλαμαριά.
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς αναρτήθηκε το εξής κείμενο για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη:

Ο Πρωθυπουργός τίμησε το παρελθόν της Καλαμαριάς και άνοιξε δρόμο για το μέλλον της

Μετά από πολύ κόπο και σκληρή δουλειά, οι κόποι φαίνεται ότι ανταμείβονται και η Καλαμαριά ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ανάπτυξή της.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, του Γ.Γ του Υπουργείου Μεταφορών, Γιώργου Καραγιάννη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένης Φύκα και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο κ. Δαρδαμανέλης  ανέπτυξε το θέμα της Μαρίνας Αρετσούς, , για τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο Δήμος, αλλά και τα λάθη που έχουν γίνει στη μελέτη, από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο κ. Δημητριάδης, δεσμεύτηκαν να εξετάσουν από την αρχή το θέμα και για το λόγο αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Ο Πρωθυπουργός  έδωσε το πράσινο φως, ώστε να προχωρήσει η διάνοιξη της Πόντου, ένα έργο που εκκρεμούσε από την δεκαετία του 1980.

Όσον αφορά το θέμα του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι είναι έργο τεράστιας σημασίας και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ενιαίο πολεοδομικό στοιχείο με το Παλατάκι.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και ο κ. Δαρδαμανέλης χάρισε στον Πρωθυπουργό μία πρωτότυπη αεροφωτογραφία της Καλαμαριάς, από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο,  του 1916,  κομμάτι από το αρχείο του Μουσείου Φωτογραφίας, Χρήστος Καλεμκερής, και την ασημένια «Αργώ» σύμβολο  της Καλαμαριάς.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Μακαριστού Μητροπολίτου Χρυσάνθου, τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των

Ποντίων, παρουσία του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνου και αγήματος της Αδελφότητας Κρωμναίων με παραδοσιακές φορεσιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από εξήντα χρόνια εν ενεργεία Πρωθυπουργός επισκέπτεται το Δημαρχείο Καλαμαριάς!

 Η ανάρτηση του Γιάννη Δαρδαμανέλη στο F.B.

41 ακόμη
10 ώρ. Καλαμαριά 
Μεγάλη μέρα σήμερα για την Καλαμαριά… ανήμερα της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το πράσινο φως για την διάνοιξη της οδού Πόντου, που προϋποθέτει εκταμίευση περίπου 15εκατ. ευρώ.
Επίσης συμμερίστηκε τις ανησυχίες του δημοτικού συμβουλίου και ζήτησε από τους εκπροσώπους του υπερταμείου να επανεξεταστεί το πλάνο αξιοποίησης της μαρίνας!
“Η κεντρική πολιτεία έχει αδικήσει διαχρονικά την Καλαμαριά” μια έκφραση του πρωθυπουργού, που δείχνει ότι πολλά πράγματα θα αλλάξουν και δεν θα κάνουμε άλλα 60χρόνια να δούμε πρωθυπουργό στο Δημαρχείο Καλαμαριάς!
Ευχαριστώ από καρδιάς!