Εντυπωσιακά με πολλές συμμετοχές και πολλούς επισκέπτες άνοιξε στην πλαζ Αρετσούς η 34η Ανθοκομική Έκθεση, που οργανώνεται από τον Δήμο Καλαμαριάς σε συνεργασία με την ΔΕΤΕΚ. 

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης στα εγκαίνια έδωσε το στίγμα της ανανέωσης, λέγοντας ότι αυτή η Ανθοκομική Έκθεση, η 34η κατά σειρά, είναι πιο ανανεωμένη από ποτέ!
Σε ανάρτησή του μετά τα εγκαίνια ο Δήμαρχος έγραψε:
“Η ανθοκομική μας ξεκινησε δυναμικά με γεμάτα περίπτερα, χαμογελαστούς καλλιεργητές και ανθοπώλες! Πολύ δυνατό και το πολιτιστικό πρόγραμμα που προετοιμάστηκε! Σήμερα ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ”!
Από δεξιά ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης με την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου και την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ελένη Φύκα.
Όντως ο Γιάννης Βαρδής άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και ικανοποίησε τον κόσμο, που συνέρρευσε από νωρίς για να δει την πλούσια έκθεση και να προμηθευτεί φυτά και λουλούδια.

Η πλαζ Αρετσούς στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, γέμισε με όμορφα χρώματα και αρώματα.

Η Ανθοκομική Έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 22 Μαΐου 2022. Την πλαισιώνουν πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, με μία σειρά εκδηλώσεων, που θα έχουν σαφή αναφορά στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς φέτος είναι χρονιά μνήμης.

«Η Ανθοκομική Έκθεση αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την πόλη μας, τον οποίο τιμούμε εδώ και 34 χρόνια. Ακόμη και πέρυσι την περίοδο της πανδημίας, ο Δήμος Καλαμαριάς, ήταν ο μοναδικός, που  κατάφερε να κρατήσει τις πύλες της Ανθοέκθεσης ανοιχτές στον κόσμο, όχι μόνο της Καλαμαριάς, αλλά και της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε ανάγκη να βρει διέξοδο  στα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών, που παρουσίασαν οι ανθοπαραγωγοί», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Οσοι επιθυμούν να επισκεφτούν και να δουν από κοντά τη μαγεία των λουλουδιών, έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.