Επί αρκετή ώρα οι οδηγοί περίμεναν σήμερα το μεσημέρι να περάσουν από την Ανθέων (Γ. Παπανδρέου) και να φτάσουν έως την Σοφούλη, καθώς οι ασφαλτοστρώσεις από τη μια μεριά και οι αυθαίρετες σταθμεύσεις από την άλλη προκαλούσαν κυκλοφοριακή ασφυξία και ένα μαρτύριο σε θερμοκρασίες 35-37 βαθμών Κελσίου.

Πολλοί οδηγοί διαμαρτύρονταν, καθώς η ουρά άρχιζε από την Πέτρου Συνδίκα και τα αυτοκίνητα κινούνταν με ρυθμό χελώνας σε όλη την διαδρομή. Η κατάσταση γινόταν χειρότερη με την ταυτόχρονη διέλευση λεωφορείων, που όμως εύρισκαν εμπόδια, λόγω των παρκαρισμένων Ι.Χ. Ουσιαστικά είχε δοθεί για τα αυτοκίνητα μία λωρίδα, αφού τα εμπόδια εκατέρωθεν δεν επέτρεπαν τη διέλευση και σε άλλο τμήμα του δρόμου.

Μερικοί οδηγοί αγανακτούσαν γιατί δεν ήξεραν τι συμβαίνει παρακάτω, νομίζοντας ότι είχε προκληθεί κάποιο ατύχημα. Στην αρχή της Ανθέων μάλιστα υπήρχε και ένα αυτοκίνητο εταιρίας οδικής βοήθειας, κάτι που συνέβαλε στη σύγχυση.

Οι αγανακτισμένοι μόλις έβλεπαν τα συνεργεία ασφαλτόστρωσης διαμαρτύρονταν λέγοντας ότι “αυτή η δουλειά θα μπορούσε να γίνεται άλλες ώρες και όχι κατά τον χρόνο της μεγάλης κίνησης, που είναι πρωί στην κάθοδο και μεσημέρι στην επιστροφή”.

Η ανακοίνωση του Δήμου  Θεσσαλονίκης

Ωστόσο ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει εκδώσει προειδοποιητικές ανακοινώσεις, ενώ τα σημεία των ασφαλτοστρώσεων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κων. Ζέρβας.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, τα συνεργεία εγκαταστάθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης, προχωρώντας σε έργα ασφαλτόστρωσης και σε νέες διαγραμμίσεις σε τρεις κόμβους στη συμβολή της Γεωργίου Παπανδρέου με τη Λασκαράτου, τη Γραβιάς και την 25ης Μαρτίου.

Στο τελευταίο σημείο -στη συμβολή της Γεωργίου Παπανδρέου με την 25ης Μαρτίου- βρέθηκε το πρωί και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, για να επιθεωρήσει τα έργα στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Κων. Ζέρβας επιθεωρεί τα έργα στην περιοχή της Ανθέων

«Στόχος μας είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της πόλης μας να αλλάξει», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, παρατηρώντας ότι σήμερα το εκτεταμένο δίκτυο δρόμων που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, μήκους περίπου 400 χιλιομέτρων, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η Δημοτική Αρχή αξιοποίησε την περίοδο των περιορισμών στην κυκλοφορία λόγω κορωνοϊού και προχώρησε σε σειρά ασφαλτοστρώσεων σε κομβικούς δρόμους, όπως στην Κατσιμίδη, στην Ίωνος Δραγούμη και στην Παπάφη.

Αντίστοιχα και τώρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ζέρβας, η Διοίκηση του Δήμου σκοπεύει να αξιοποιήσει την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε μειώνεται η κίνηση στους δρόμους της πόλης, για να προχωρήσει σε νέες ασφαλτοστρώσεις σε κομβικούς δρόμους.

Μεταξύ άλλων το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η ασφαλτόστρωση της λεωφόρου Στρατού καθώς και της Μητροπόλεως