Το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται  να ανοίξει τις πύλες του στην παραλία του Λευκού Πύργου την Παρασκευή 24 Ιουνίου με διάρκεια έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, από τις 19:00 έως τις 23:00 κάθε βράδυ, κόντρα στα μπουρίνια, που κατ΄έθιμον το συνοδεύουν. 

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος: “Οι εκδότες έχουμε χρέος να φέρουμε ξανά τις μνήμες της περιόδου εκείνης που σημάδεψαν τον ελληνισμό. Το βιβλίο θα είναι το μέσο που θα μας φέρει κοντά μέσα από τις σελίδες του.”

Για 17 ημέρες τα λευκά κιόσκια που τόσο αγαπούν οι βιβλιόφιλοι της πόλης αλλά και όλης της Βορείου Ελλάδας, θα ομορφύνουν τους καλοκαιρινούς μας περιπάτους, με όλα τα βιβλία της σύγχρονης Ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.

Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, όπως κάθε χρόνο, στοιβαγμένοι με τη σειρά στους πάγκους των εκδοτικών οίκων θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους να τα αποκτήσουν και να μοιραστούν μαζί τους πανέμορφα ταξίδια στον ατελείωτο κόσμο της γνώσης.

Το Φετινό 41ο Φεστιβάλ Βιλίου Θεσσαλονίκης φέτος θα είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μέσα από τις σελίδες των βιβλίων που θα διαθέσουν οι εκδότες θα έχουν όλοι οι επισκέπτες του την ευκαιρία να ανασύρουν μνήμες και να μάθουν τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου και τον Ελληνισμό.

Η φετινή αφίσα του φεστιβάλ, περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό της εποχής από την Μικρασιατική καταστροφή.

Κατά τη διάρκεια του 41ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, οι δημιουργοί θα έχουν ξανά τη δυνατότητα να έρθουν κοντά στο αναγνωστικό κοινό, θα υπογράφουν τα βιβλία τους καθημερινά στα εκδοτήρια των εκδοτικών τους οίκων.

Το 41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και για το αν θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις αναμένονται σύντομα να ανακοινωθούν από τους διοργανωτές.
Το 41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Υ.ΜΑ.ΘΥπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης).

Πληροφορίες

41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης 2022

Παρασκευή 24 Ιουνίου έως Κυριακή 10 Ιουλίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: 19:00-23:00

Παραλία Λευκού Πύργου