ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δράση εθελοντικού καθαρισμού στο Σέιχ Σου

22 Ιουλίου 2020 – 11:32

Η θωράκιση του περιαστικού δάσους απέναντι στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την αναγκαιότητα προστασίας αυτού του μοναδικού πνεύμονα της πόλης αποτέλεσαν τους κεντρικούς στόχους της δράσης εθελοντικού καθαρισμού στο Σέιχ Σου, την οποία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή μελών εθελοντικών οργανώσεων.

ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε δηλώσεις του μετά τον καθαρισμό υπογράμμισε ότι είναι χρέος μας να προστατεύουμε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της πόλης κάθε ημέρα του χρόνου και πρόσθεσε:

«Το δάσος του Σέιχ Σου αποτελεί τον βασικό πνεύμονα της πόλης μας. Σήμερα βρεθήκαμε στο Σέιχ Σου με τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και με εθελοντές, ώστε να προχωρήσουμε συμβολικά σε μια δράση καθαρισμού, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε την ίδια ώρα τους συμπολίτες μας.

Το δάσος δεν είναι ένας τόπος, για να πετάμε μπάζα, αλλά είναι ένας τόπος τον οποίο σεβόμαστε, αγαπάμε και προστατεύουμε, γιατί πρωτίστως αυτός προστατεύει εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης .

Ο δήμαρχος με τα στελέχη της πυροσβεστικής και εθελοντές στο Σέϊχ Σου.

«Μαζί με εθελοντικές ομάδες και πολίτες ήλθαμε για να καθαρίσουμε το περιαστικό δάσος από σκουπίδια και μπάζα, που δυστυχώς απορρίπτονται στο σημείο, με σκοπό να προφυλάξουμε το Σέιχ Σου από κάθε επικινδυνότητα», είπε από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις που αφορούν στην Πολιτική Προστασία Βασίλης Μωυσίδης, κάνοντας γνωστό ότι θα γίνει καταγραφή της κατάστασης με τη χρήση drone.

Ο συντονιστής της πυροσβεστικής

Στη στενή συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Πυροσβεστικό Σώμα στην κατεύθυνση της προστασίας του περιαστικού δάσους αναφέρθηκε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης.

«Δυστυχώς συμπολίτες μας κάνουν ρίψη μπάζων ή άλλων αντικειμένων και τα περιστατικά αυτά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Σήμερα η προσπάθεια που γίνεται έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό, να περιορίσει όσο είναι δυνατόν τον κίνδυνο.

Από την πλευρά της Πυροσβεστικής είμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου κι έχουμε αναπτύξει όλα τα μέσα και το προσωπικό που προβλέπονται από τον σχεδιασμό μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι, για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικά πάντα με τη συνδρομή και των υπόλοιπων φορέων, όπως του δήμου Θεσσαλονίκης με το πολύ δυνατό τμήμα Πολιτικής Προστασίας, με τα υδροφόρα μηχανήματα και τον εξοπλισμό που θέτει στη διάθεσή μας, όποτε προκύψει ανάγκη», σημείωσε ο κ. Βαρσάμης.