Πολλοί επισκέπτες είδαν με ευχαρίστηση την διαφορά την Καθαρή Δευτέρα, οπότε μπήκαν στο Κόδρα πολλές οικογένειες με παιδιά, διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχαν μπάζα και σωροί σκουπιδιών, όπως συνέβαινε παλιότερα.

Διαπίστωσαν επίσης ότι έχουν απομακρυνθεί τα αδέσποτα σκυλιά, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για πολλούς περιπατητές στην περιοχή, αφού μάλιστα είχαν επιτεθεί συχνά και τραυμάτισαν σοβαρά διερχόμενους πολίτες.

Είναι προφανές ότι η μέριμνα της δημοτικής αρχής πιάνει τόπο και δικαίως ενισχύονται αυτές οι προσπάθειες από εθελοντές.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σχεδιάζεται ο ηλεκτροφωτισμός του πρώην στρατοπέδου με σύγχρονα φωτιστικά μέσα και έτσι θα γίνεται προσβάσιμη η περιοχή ακόμη και τις βραδινές ώρες.

Αύριο ο καθαρισμός από Δήμο και εθελοντές

Σχετική είναι η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για νέα πρωτοβουλία καθαρισμού, που θα υλοποιηθεί αύριο, Κυριακή. Αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, το στολίδι, όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν, του Δήμου Καλαμαριάς, το μέρος που καθημερινά φιλοξενεί μικρούς και μεγάλους για τη βόλτα και την άθλησή τους, θα έχει την Κυριακή 21 Μαρτίου την απόλυτη φροντίδα και προσοχή όλων.

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα SAVE YOUR HOOD,  δίνουν ραντεβού στις 11:00  το πρωί, μπροστά στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται επί της οδού Παπάγου, για  να προχωρήσουν όλοι μαζί στον καθαρισμό του Κόδρα, απ’ άκρη σ’ άκρη”.

«Για άλλη μια φορά ενώνουμε τις δυνάμεις μας, Δήμος και εθελοντές, για έναν αγαπημένο χώρο, το στρατόπεδο Κόδρα. Θα θέλαμε να περάσουμε ένα μήνυμα: Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, μπορούμε να κρατάμε τον τόπο μας καθαρό», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.