Αλλεπάλληλες μπόρες στη Θεσσαλονίκη και ένα ξαφνικό κύμα χαλαζόπτωσης αργά το βράδυ του Σαββάτου σε περιοχές της Νέας Προποντίδας – Μουδανιών αφήνει πίσω της η κακοκαιρία του τελευταίου 24ωρου.

Οι περιοχές από την Όλυνθο, τον Άγιο Μάμα, τα Μουδανιά, την Πορταριά μέχρι και την Νέα Γωνιά και την Νέα Καλλικράτεια επλήγησαν από δυνατό χαλάζι.

Αγρότες της περιοχής ανέφεραν ότι το φαινόμενο ήταν σύντομο αλλά έντονο, γεγονός που τους κάνει να φοβούνται για καταστροφές σε καλλιέργειες και οπωροκηπευτικά.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων Φιλοκλή Γκοτζιά: «Αγροτιά Χαλκιδικής Game over …». Αύριο με το πρώτο φως της ημέρας θα φανούν και οι ζημιές.

Και όντως τα οπωροφόρα δέντρα, κυρίως οι βερικοκιές, χτυπήθηκαν από το χαλάζι με αποτέλεσμα να πέσει μεγάλο μέρος των καρπών, ενώ ένα άλλο “πληγώθηκε” πάνω στα κλαδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύμα κακοκαιρίας επεκτάθηκε αργότερα με ένταση σε περιοχές της Κασσάνδρας.

Στη Θεσσαλονίκη ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε κατά περιοχές το απόγευμα του Σαββάτου. Από το πρωί της Κυριακής ξαναβγήκε ο ήλιος, αλλά και πάλι το απόγευμα ξέσπασε ισχυρή βροχόπτωση, μετατρέποντας πολλούς δρόμους σε χειμάρρους.