Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στο περιβάλλον της παράταξης του Κωνσταντίνου Ζέρβα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης από την Νέα Δημοκρατία.

Ως ένα βαθμό η στήριξη ήταν αναμενόμενη, αλλά ήρθε πιο γρήγορα απ΄ότι αναμενόταν, κάτι που, όπως ήταν φυσικό, σκόρπισε χαμόγελα και ικανοποίηση στο στρατόπεδο του συνδυασμού του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Είναι γνωστό βέβαια ότι ο κ. Ζέρβας διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο υπήρχαν μέχρι πρόσφατα αμφιβολίες για το αν η υποψηφιότητα θα ανακοινωνόταν με άμεσο τρόπο ή αν θα υπήρχε έμμεση στήριξη, δεδομένου ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του στελέχους της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργού Γιώργου Ορφανού.

Η ανακοίνωση από την Ν.Δ. για τους τρεις:

Τους νυν δημάρχους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά»