Σκηνές βαθιάς οδύνης εκτυλίχθηκαν στα κοιμητήρια της Θέρμης, όπου είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη συγγενείς, άνθρωποι του αθλητισμού, φίλοι και απλός κόσμος που θέλησε να αποχαιρετήσει τον «ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ.

Το φέρετρό του ήταν τυλιγμένο με τη σημαία του Άρη, ενώ οι παρευρισκόμενοι φώναζαν «αθάνατος» και ξέσπασαν σε αυθόρμητο χειροκρότημα.

Παρόντες ήταν σύσσωμος ο μπασκετικός Άρης, πολλοί εκπρόσωποι από άλλα τμήματα του συλλόγου, άνθρωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, εκπρόσωποι της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ, ενώ πολλοί έστειλαν τα στεφάνια τους, προς τιμήν του «ξανθού».

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία του η οικογένειά του. Η κόρη του, Θεοδώρα-Ελένη, ήταν συντετριμμένη, ενώ η σύζυγός του τον αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια.

Χθες η κόρη του σκόρπισε ρίγη συγκίνησης κατά τον επικήδειο που αναφώνησε την Πέμπτη (5/10), στη Βούλα, επιλέγοντας τους στίχους από ένα αγαπημένο τραγούδι του «ξανθού», το «Καμιά Φορά» της Μαρινέλλας, που υπήρξε πιστή φίλαθλος του Άρη και της Εθνικής ομάδας. «Κοουτσάρα μου, το παιχνίδι δεν τελείωσε», ανέφερε κατά την επιμνημόσυνη δέηση.

Στεφάνια έστειλαν η ΚΑΕ, η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης Άρης, αλλά και πολλοί ακόμη άνθρωποι του αθλητισμού και σύλλογοι, όπως η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Παρόντες ήταν και παλιοί παίκτες του «ξανθού», όπως ο Γιώργος Σιγάλας, ο Ντέιβιντ Ρίβερς και ο Ανατόλι Ζεβροσένκο, ενώ μεταξύ των εκπροσώπων του αθλητικού χώρου ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Άγγελος Χαριστέας.

Αρκετοί ήταν παρόντες και από τον πολιτικό κόσμο, όπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα, συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο «Αλεξάνδρειο», εκεί όπου ο Γιάννης Ιωαννίδης βρέθηκε για μια τελευταία φορά.

Στη συνέχεια η σορός του πέρασε τόσο από το «Κλεάνθης Βικελίδης», το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη, όσο και από τα γραφεία του Ερασιτέχνη, στην οδό Παπαναστασίου.

Νίκος Γκάλης για τον Γιάννη Ιωαννίδη: Τον είχαν σαν μεγάλο αδελφό

Ο Νίκος Γκάλης δεν συνηθίζει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις, αλλά δεν μπορούσε να μην παραβρεθεί στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη. Μάλιστα, έκανε και κάποιες συγκινητικές δηλώσεις, που ράγισαν καρδιές.

«Μεγάλη συγκίνηση σήμερα για όλο τον αθλητικό κόσμο. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα, θα έλεγα πως είναι άνδρας, ό,τι είχε να σου πει, στο έλεγε απευθείας στο πρόσωπό σου. Είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει μεγάλη ομάδα τον Άρη», είπε ο «πιστολέρο» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο θρυλικός αθλητής δήλωσε: «Ανδρωθήκαμε μαζί, τον είχα σαν μεγάλο αδελφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Είναι δύσκολη μέρα για μένα, τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος, πάρα πολύ σπουδαίος. Ζήσαμε πολλές καλές στιγμές και λίγες λύπες. Είναι αλήθεια πως και οι δύο μας δεν μπορούσαμε την ήττα. Ήταν ευθύς και πολλοί τον κατηγορούσαν γι’ αυτό».