Συγκέντρωση στην οδό Απόλλωνος, στην Κάτω Τούμπα, στο σημείο όπου ένας διανομέας έχασε χθες τη ζωή του, μετά από σύγκρουση του μοτοποδηλάτου με ΙΧ, πραγματοποιεί αύριο το πρωί, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου, αν και είχαν τονίσει προς κάθε κατεύθυνση τον κίνδυνο που διατρέχουν οι διανομείς, εκτεθειμένοι για μια ακόμα φορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, αυτοί αναγκάστηκαν να δουλέψουν για την επιβίωση.

«Την στιγμή που αέρας ξεριζώνει δέντρα που πέφτουν σε δρόμους, σχεδόν βυθίζει αντιτορπιλικά στην παραλία, ξηλώνει σκεπές σε αθλητικούς χώρους που παίζουν μικρά παιδιά όπως στην θέρμη, την ώρα οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 106 χλμ/ώρα, θεωρείται φυσιολογικό να έχουμε συναδέλφους πάνω στα μηχανάκια να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα» τονίζεται σχετικά.

“Θα επιδιώξουμε, όπως κάνουμε πάντα άλλωστε, να αποδοθούν οι ευθύνες στο ακέραιο σε όσους είναι υπαίτιοι. Παρ όλα αυτά δεν μπορούμε να μην αναδείξουμε για άλλη μια φορά όλα αυτά που έχουν κοστίσει την ζωή σε πάνω από 50 συναδέλφους μας τα τελευταία χρόνια. Την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας, την ανυπαρξία κρατικής μέριμνας και την ακόρεστη όρεξή των μεγάλων εταιριών του κλάδου να μας ξεζουμίσουν μέχρι τελικής πτώσης”.

Τα μέλη του Συνδικάτου ζητούν, μεταξύ άλλων, μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να μη γίνεται καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες, κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη, κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και σταθερό εργάσιμο χρόνο.

Συμβαίνουν πολλά με μοτοποδήλατα

Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για το πως συνέβη το δυστύχημα Σάββατο βράδυ στη Θεσσαλονίκη, με τον 39χρονο διανομέα να χάνει τη ζωή του μετά από σύγκρουση με ΙΧ στην Κάτω Τούμπα και συγκεκριμένα στην οδό Απόλλωνος.

Ο άτυχος 39χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Πάντως πολλοί είναι αυτοί, που υποστηρίζουν ότι κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα αυτό των τροχαίων με θύματα διανομείς, οι οποίοι αναπτύσσουν ταχύτητες με μοτοποδήλατα προφανώς γιατί αμείβονται με μπόνους σύντομης παράδοσης, αλλά αυτό εγκυμονεί κινδύνους.

Επίσης οι κίνδυνοι εντοπίζονται και στο γεγονός ότι όλα τα μοτοποδήλατα και γενικότερα οι μηχανές δεν τυγχάνουν της αναγκαίας προσοχής από οδηγούς αυτοκινήτων, καθώς όλοι βιάζονται και οδηγούν απρόσεκτα χωρίς επαρκή μέτρα ασφαλείας.