Επιμένουν οι γονείς και κηδεμόνες του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στο να μην κλείσει και πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα, δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. 

Οι γονείς ζητούν να μείνει ανοιχτό το σχολείο και συγκεντρώθηκαν από τις πρωϊνές ώρες έξω από το σχολείο που στεγάζεται επί της οδού Νικολάου Μάνου και Βασ. Όλγας στην Ανάληψη.

Παράλληλα, στις 16:00, υπάρχει κάλεσμα έξω από το δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου και συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, με τα ίδια αιτήματα.

Σε σχετική ανακοίνωση οι γονείς ζητούν :

  • «Νέο, σύγχρονο σχολείο, στη γειτονιά μας, για τα παιδιά μας, στο ίδιο ή σε άλλο διαθέσιμο οικόπεδο.
  • »Μέχρι να κατασκευασθεί νέο κτήριο, ΖΗΤΟΥΜΕ να διατηρηθεί η λειτουργία του υπάρχοντος σχολείου και να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές και ενισχύσεις του υπάρχοντος, κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης των αρμόδιων υπηρεσιών.
  • »Οι εργασίες που θα προβλέπονται από τη μελέτη θα πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό και σίγουρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου».

Ζητούν ακόμη την άμεση χρηματοδότηση της προβλεπόμενης απαλλοτρίωσης και του χτισίματος του νέου σύγχρονου 89ου Δημοτικού Σχολείου.

89o-dimotiko-diamartyria3.jpg

Να γίνει μελέτη επισκευής ή / και στατικής ενίσχυσης του κτηρίου

Επιπλέον αναφέρουν: «Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά του σχολείου μας σε νέο σύγχρονο και ευρισκόμενο στη γειτονιά μας κτηριακό συγκρότημα, ζητούμε να γίνει μελέτη επισκευής ή / και στατικής ενίσχυσης του υφιστάμενου κτηρίου εάν αυτό απαιτείται.

89o-dimotiko-diamartyria1.jpg

Οι εργασίες που θα προβλέπονται από τη μελέτη θα πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό και σίγουρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου».

Τέλος, δηλώνουν ότι θα εναντιωθούν με όλα τα νόμιμα για την «φημολογούμενη και μεθοδευόμενη διάλυση του 89ου Δημοτικού σχολείου και στην περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά», τονίζουν οι ίδιοι.

«Δεν έχει προαποφασιστεί το κλείσιμο του σχολείου»

Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας στον δήμο Θεσσαλονίκης με δηλώσεις του στο makthes.gr ξεκαθαρίζει πως δεν έχει προαποφασιστεί το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.

«Πρόκειται για λυόμενο που χτίστηκε πριν από 50 χρόνια και με έναν τρόπο που ήταν για να καλύψει προσωρινά τις ανάγκες. Εμείς ως δημοτική Αρχή μετά από 50 χρόνια που είναι εκεί αυτό το σχολείο, ανησυχούμε για την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων, χωρίς να έχει προαποφασιστεί ότι θα κλείσει κάποιο σχολείο διότι συνολικά έχουμε πέντε λυόμενα».

Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά πως «Απευθυνθήκαμε και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ανεξάρτητος φορέας) για να έχουμε κάποια πορίσματα. Είναι προφανές ότι η ασφάλεια των μαθητών είναι η βασική μας μέριμνα».