Σε αρκετή ταλαιπωρία υποβάλλονται οι Θεσσαλονικείς και σήμερα, καθώς η πόλη έχει μείνει χωρίς ταξί από χθες, Δευτέρα και, κάτι που θα συνεχιστεί για άλλες δύο ημέρες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής 05:00 π.μ.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 10 πρωί, τα ταξί θα συγκεντρωθούν επί της οδού Μιχαήλ Ψελλού, όπου και θα ενημερωθούν τα μέλη για το καθεστώς του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

«Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία με όλα τα οχήματα προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου θα συναντηθούμε και με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης οι οποίοι και απεργούν εκείνη τη μέρα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση την οποία διέρχεται ο κλάδος μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που τα ταξί της Θεσσαλονίκης τράβηξαν χειρόφρενο, αντιδρώντας στις φορολογικές διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί μία 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Στο πόδι βιοτέχνες, δικηγόροι και έμποροι

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται και σε άλλους κλάδους, των οποίων τα μέλη βγαίνουν στους δρόμους σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επαγγελματίες, που απαιτούν την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου. Βιοτέχνες, δικηγόροι, οδηγοί ταξί, εργατικά σωματεία και ελεύθεροι επαγγελματίες  ενώνουν τις φωνές τους και καλούν σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες.

Προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ και στην Μ. Ψελλού από σωματεία ταξί, με προορισμό το ΥΜΑΘ.

Στις 12:00 έχουν δοθεί καλέσματα στο ΥΜΑΘ από έμπορους, βιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργατικά σωματεία και εμπορικούς συλλόγους.

Στις 13:00 έχουν απευθύνει κάλεσμα δικηγορικοί σύλλογοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ και ήδη απέχουν από τα καθήκοντά τους