Στις φυλακές οδηγήθηκε ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών, που κατασπάραξαν την 50χρονη γυναίκα στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, καθώς η ποινή, που επισύρει η κατηγορία είναι πολυετής κάθειρξη.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (10/12) στην αυλή του σπιτιού της 50χρονης στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του κατηγορουμένου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο( κακούργημα).

Νωρίτερα σήμερα, η οικογένειά του δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ χθες η άτυχη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης.

Οι ισχυρισμοί του 37χρονου ιδιοκτήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος κατέθεσε υπόμνημα και στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι τα σκυλιά δεν είχαν εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά στο παρελθόν και ότι βγήκαν έξω από την αυλή από μια τρύπα 30 εκατοστών που άνοιξαν χαμηλά στην περίφραξη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι …ένιωσαν κίνδυνο από τον ήχο που έκανε το αλυσοπρίονο. Ανέφερε ακόμη ότι τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ούτε κυκλοφορούσαν ελεύθερα, καθώς είχαν το δικό τους σπίτι και κυκλοφορούσαν μόνο στην αυλή της μονοκατοικίας.

Επιπλέον ο 37χρονος φέρεται να είπε ότι ποτέ δεν αποδέχθηκε ή επιδοκίμασε τον τραυματισμό ή το θάνατο ανθρώπου από σκυλιά και ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε το θάνατο της άτυχης 50χρονης, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.